Amaril·lidàcies
Allium cepa L.
Hi ha 163 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
163 coincidències amb els filtres actuals
Argençola ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Els alls, les cebes i les patates les fan totes al secà, sempre les han fet al secà i els van molt bé. Ho planten cap al març - primers d'abril, el secret és treballar bé la terra, ben adobada (compost, fem no) amb terra bona i treure l'herba. També els agrada molt molt una entrecavada, a les patates i a tot, més important i tot que l'aigua (al secà)
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Els alls, les cebes i les patates les fan totes al secà, sempre les han fet al secà i els van molt bé. Ho planten cap al març - primers d'abril, el secret és treballar bé la terra, ben adobada (compost, fem no) amb terra bona i treure l'herba. També els agrada molt molt una entrecavada, a les patates i a tot, més important i tot que l'aigua (al secà)
Rubió ~ Anoia
Cuita en oli
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ceba valenciana.
Observacions: Era blanca i poc coenta. Abans n'hi havia.
Cuita en oli
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ceba valenciana.
Observacions: Era blanca i poc coenta. Abans n'hi havia.
Rubió ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ceba valenciana.
Observacions: Era blanca i poc coenta. Abans n'hi havia.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ceba valenciana.
Observacions: Era blanca i poc coenta. Abans n'hi havia.
Rubió ~ Anoia
Cuita en oli
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Al secà. Els feien també prop de la font i si tenien molta secada també els hi tiraven un raig d'aigua perquè no es morissin. Normalment es feien petits, a vegades una cabessa una mica més grossa. Però normalment es feien petits i se'ls menjaven petits. A ca l'Escolà sempre feien alls dels vermellosos. Ara en fan dels blancs també, perquè són més primerencs.
Cuita en oli
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Al secà. Els feien també prop de la font i si tenien molta secada també els hi tiraven un raig d'aigua perquè no es morissin. Normalment es feien petits, a vegades una cabessa una mica més grossa. Però normalment es feien petits i se'ls menjaven petits. A ca l'Escolà sempre feien alls dels vermellosos. Ara en fan dels blancs també, perquè són més primerencs.
Rubió ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Al secà. Els feien també prop de la font i si tenien molta secada també els hi tiraven un raig d'aigua perquè no es morissin. Normalment es feien petits, a vegades una cabessa una mica més grossa. Però normalment es feien petits i se'ls menjaven petits. A ca l'Escolà sempre feien alls dels vermellosos. Ara en fan dels blancs també, perquè són més primerencs.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Al secà. Els feien també prop de la font i si tenien molta secada també els hi tiraven un raig d'aigua perquè no es morissin. Normalment es feien petits, a vegades una cabessa una mica més grossa. Però normalment es feien petits i se'ls menjaven petits. A ca l'Escolà sempre feien alls dels vermellosos. Ara en fan dels blancs també, perquè són més primerencs.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Cuita en oli
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Cuita en oli
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Òdena ~ Anoia
Cuita en oli
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ceba valenciana.
Observacions: Ara hi ha moltes varietats: de Figueres, valenciana, de Lleida... abans no n'hi havia tantes. Abans només hi havia una varietat de ceba, era ceba i prou, i ara n'han aparegut moltes.
Cuita en oli
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ceba valenciana.
Observacions: Ara hi ha moltes varietats: de Figueres, valenciana, de Lleida... abans no n'hi havia tantes. Abans només hi havia una varietat de ceba, era ceba i prou, i ara n'han aparegut moltes.
Òdena ~ Anoia
Cuita en oli
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ceba valenciana.
Observacions: Ara hi ha moltes varietats: de Figueres, valenciana, de Lleida... abans no n'hi havia tantes. Abans només hi havia una varietat de ceba, era ceba i prou, i ara n'han aparegut moltes.
Cuita en oli
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ceba valenciana.
Observacions: Ara hi ha moltes varietats: de Figueres, valenciana, de Lleida... abans no n'hi havia tantes. Abans només hi havia una varietat de ceba, era ceba i prou, i ara n'han aparegut moltes.
Òdena ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ceba valenciana.
Observacions: Ara hi ha moltes varietats: de Figueres, valenciana, de Lleida... abans no n'hi havia tantes. Abans només hi havia una varietat de ceba, era ceba i prou, i ara n'han aparegut moltes.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ceba valenciana.
Observacions: Ara hi ha moltes varietats: de Figueres, valenciana, de Lleida... abans no n'hi havia tantes. Abans només hi havia una varietat de ceba, era ceba i prou, i ara n'han aparegut moltes.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.