Amaril·lidàcies

Allium sativum L.

Hi ha 418 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




418 coincidències amb els filtres actuals

Cabanes ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Sopa de pa amb all i menta.
Navata ~ Alt Empordà
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer sopa de pa i alls i un raig d'oli d'oliva.
Portbou ~ Alt Empordà
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Alls tendres sencers i pelats i brots de menta (millor fresca) es fan bullir en aigua amb un raig d'oli d'oliva verge. Un cop bullits s'hi afegeix pa remullat, es deixa bullir una estona més, s'hi afegeix un ou batut i es remena força. Es treu la menta i la resta es passa per la batedora.
Portbou ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment culinari.
Figueres ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment culinari per a posar al sofregit i a la pilota.
Pau ~ Alt Empordà
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Són bons per a cuinar i per a menjar tant tendres com secs.
Sant Mori ~ Alt Empordà
Cuita en oli
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'afegeix al sofregit de tomata. Es tallen dos o tres alls (Allium sativum), es deixen rossejar, s'afegeix la tomata (Solanum lycopersicum), un pols de sal i un de sucre per a matar l'acidesa de la tomata; es fa coure dues o tres hores, es posa en pots de vidre que es fan bullir al bany maria i ben calents es tapen perquè es conservin bé.
Vilajüiga ~ Alt Empordà
Cuita en aigua
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Sopa de pa, menta, dos grans d'all i un ou batut que s'afegeix al plat, quan la sopa ja no bull, perquè no quedi blanc.
La Selva de Mar ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a a carn o la pilota de l'escudella amb julivert (Petroselinum crispum).
Figueres ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Planta sencera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer les faves s'hi afegeixen dos alls tendres, dos brots de menta i hi ha qui hi posa també aufàbrega.

Més informació en aquesta web sobre Allium sativum L.

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Allium sativum

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia