Amaril·lidàcies
Allium sativum L.
Hi ha 418 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
418 coincidències amb els filtres actuals
Cabanes ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Sopa de pa amb all i menta.
Condiment
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Sopa de pa amb all i menta.
Navata ~ Alt Empordà
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer sopa de pa i alls i un raig d'oli d'oliva.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer sopa de pa i alls i un raig d'oli d'oliva.
Portbou ~ Alt Empordà
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Alls tendres sencers i pelats i brots de menta (millor fresca) es fan bullir en aigua amb un raig d'oli d'oliva verge. Un cop bullits s'hi afegeix pa remullat, es deixa bullir una estona més, s'hi afegeix un ou batut i es remena força. Es treu la menta i la resta es passa per la batedora.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Alls tendres sencers i pelats i brots de menta (millor fresca) es fan bullir en aigua amb un raig d'oli d'oliva verge. Un cop bullits s'hi afegeix pa remullat, es deixa bullir una estona més, s'hi afegeix un ou batut i es remena força. Es treu la menta i la resta es passa per la batedora.
Portbou ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment culinari.
Condiment
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment culinari.
Figueres ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment culinari per a posar al sofregit i a la pilota.
Condiment
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment culinari per a posar al sofregit i a la pilota.
Pau ~ Alt Empordà
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Són bons per a cuinar i per a menjar tant tendres com secs.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Són bons per a cuinar i per a menjar tant tendres com secs.
Sant Mori ~ Alt Empordà
Cuita en oli
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'afegeix al sofregit de tomata. Es tallen dos o tres alls (Allium sativum), es deixen rossejar, s'afegeix la tomata (Solanum lycopersicum), un pols de sal i un de sucre per a matar l'acidesa de la tomata; es fa coure dues o tres hores, es posa en pots de vidre que es fan bullir al bany maria i ben calents es tapen perquè es conservin bé.
Cuita en oli
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'afegeix al sofregit de tomata. Es tallen dos o tres alls (Allium sativum), es deixen rossejar, s'afegeix la tomata (Solanum lycopersicum), un pols de sal i un de sucre per a matar l'acidesa de la tomata; es fa coure dues o tres hores, es posa en pots de vidre que es fan bullir al bany maria i ben calents es tapen perquè es conservin bé.
Vilajüiga ~ Alt Empordà
Cuita en aigua
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Sopa de pa, menta, dos grans d'all i un ou batut que s'afegeix al plat, quan la sopa ja no bull, perquè no quedi blanc.
Cuita en aigua
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Sopa de pa, menta, dos grans d'all i un ou batut que s'afegeix al plat, quan la sopa ja no bull, perquè no quedi blanc.
La Selva de Mar ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a a carn o la pilota de l'escudella amb julivert (Petroselinum crispum).
Condiment
Part de la planta: Bulb
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a a carn o la pilota de l'escudella amb julivert (Petroselinum crispum).
Figueres ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Planta sencera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer les faves s'hi afegeixen dos alls tendres, dos brots de menta i hi ha qui hi posa també aufàbrega.
Condiment
Part de la planta: Planta sencera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer les faves s'hi afegeixen dos alls tendres, dos brots de menta i hi ha qui hi posa també aufàbrega.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.