Amarantàcies

Beta vulgaris L. subsp. vulgaris var. crassa (Alef.) Helm

Hi ha 110 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




110 coincidències amb els filtres actuals

Consell ~ Mallorca
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fan sucre.
Observacions: Quan surt és sucre roig, per a fer-lo blanc li han de mesclar calç d'ossos.
Vilafranca de Bonany ~ Mallorca
Condiment
Part de la planta: Rizoma
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Això és molt bo per a posar damunt una ensalada. L'empra per a fer es xucrut, menjar de Déus dels alemanys, ja que el ginebró fermenta més bé sa col. Es talla la col ben petita, ben petita, poses 120 grams de sal per cada quilo de col i després la poses dins un pot i hi poses ginebró. Ell també hi posa una mica de remolatxa i ceba a fi que sigui un poquet més complet, i ho deixa macerar no sap quin temps. A sobre del pot s'hi posa una fulla de col damunt a fi que pugui fermentar. Llavors [dit "llavonses"] fa una espècie de brou i al cap de 15 dies, tres setmanes o un mes ja està a punt de menjar. L'has de tenir dins sa gelera perquè es pugui conservar.
Balaguer ~ Noguera
No consta el mode de preparació
Part de la planta: No consta
Destinació: No consta
Descripció: Edulcorant de distints tipus de productes alimentaris i begudes.
Vall de Cardós ~ Pallars Sobirà
Cuita en aigua
Part de la planta: No consta
Destinació: No consta
Descripció: Ingredient indispensable en la confecció de melmelades casolans (p.e. melmelada de Rubus idaeus)
Vall de Cardós ~ Pallars Sobirà
Cuita en aigua
Part de la planta: No consta
Destinació: No consta
Descripció: Ingredient indispensable en la confecció de melmelades casolans (p.e. melmelada de Rubus idaeus)
Isona i Conca Dellà ~ Pallars Jussà
Cuita en aigua
Part de la planta: No consta
Destinació: No consta
Descripció: Ingredient indispensable en la confecció de melmelades casolans (p.e. melmelada de Rubus idaeus)
Isona i Conca Dellà ~ Pallars Jussà
Cuita en aigua
Part de la planta: No consta
Destinació: No consta
Descripció: Ingredient indispensable en la confecció de melmelades casolans (p.e. melmelada de Rubus idaeus)
Vall de Cardós ~ Pallars Sobirà
Cuita en aigua
Part de la planta: No consta
Destinació: No consta
Descripció: Ingredient indispensable en la confecció de melmelades casolans (p.e. melmelada de Rubus idaeus)
Vall de Cardós ~ Pallars Sobirà
Cuita en aigua
Part de la planta: No consta
Destinació: No consta
Descripció: Ingredient indispensable en la confecció de melmelades casolans (p.e. melmelada de Rubus idaeus)
Vall de Cardós ~ Pallars Sobirà
Cuita en aigua
Part de la planta: No consta
Destinació: No consta
Descripció: Ingredient indispensable en la confecció de melmelades casolans (p.e. melmelada de Rubus idaeus)

Més informació en aquesta web sobre Beta vulgaris L. subsp. vulgaris var. crassa (Alef.) Helm

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Beta vulgaris

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia