Lauràcies

Cinnamomum verum J.Presl

Hi ha 99 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




99 coincidències amb els filtres actuals

Fogars de Montclús ~ Vallès Oriental
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a elaborar la ratafia.
Montseny ~ Vallès Oriental
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Als guisats hi posa canyella, all (Allium sativum), ceba (Allium cepa) i una fulleta de llorer (Laurus nobilis).
Montseny ~ Vallès Oriental
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Als guisats hi posa canyella, all (Allium sativum), ceba (Allium cepa) i una fulleta de llorer (Laurus nobilis).
Ulldemolins ~ Priorat
Condiment
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Utilitzada per a fer la crema de llet.
Quart ~ Gironès
Condiment
Part de la planta: Tija
Destinació: Alimentació humana
Celrà ~ Gironès
Condiment
Part de la planta: Tija
Destinació: Alimentació humana
Sant Joan de les Abadesses ~ Ripollès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Amb les nous verdes, la mare feia alguna vegada ratafia. Per a un litre d'aiguardent hi posava tres nous (Juglans regia), una branca de canyella (Cinnamomum verum), una nou moscada (Myristica fragrans), tarongina (Melissa officinalis), algunes herbes més que no recordo i tres cullerades de sucre. Deien que com més varietat d'herbes millor. Es posava amb una garrafa de vidre i es deixava a la finestra a sol i serena uns quants dies, no recordo quants. Es solia fer per Sant Pere.
Setcases ~ Ripollès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia, es confita llor (Laurus nobilis), romaní (Rosmarinus officinalis), nous (Juglans regia), granes de ginebró (Juniperus communis), camamilla (Achillea ptarmica subsp. pyrenaica), ortigues (Urtica dioica), pela de taronja (Citrus sinensis), pela de llimona (Citrus limon), canyella (Cinnamomum verum), marialluïsa (Lippia triphylla), poniol (Satureja calamintha subsp. ascendens), rosa de bosc (Rosa tomentosa) i malva (Malva sylvestris) en aiguardent i es deixa 40 dies a sol i a serena, llavors es cola i ja es pot beure.
Setcases ~ Ripollès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia, es confita llor (Laurus nobilis), romaní (Rosmarinus officinalis), nous (Juglans regia), granes de ginebró (Juniperus communis), camamilla (Achillea ptarmica subsp. pyrenaica), ortigues (Urtica dioica), pela de taronja (Citrus sinensis), pela de llimona (Citrus limon), canyella (Cinnamomum verum), marialluïsa (Lippia triphylla), poniol (Satureja calamintha subsp. ascendens), rosa de bosc (Rosa tomentosa) i malva (Malva sylvestris) en aiguardent i es deixa 40 dies a sol i a serena, llavors es cola i ja es pot beure.
Vielha E Mijaran ~ Vall d'Aran
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De Sant Joan a Sant Jaume, remassen es escares verdes (Juglans regia), les talhen e les meten a estovar pendent 40 dies damb rom, damb sucre, canela (Cinnamomum verum), cafè (Coffea arabica), timonet (Thymus serpyllum), saüquèr (Sambucus nigra) e tè de ròca (Sideritis hyssopifolia).

Més informació en aquesta web sobre Cinnamomum verum J.Presl

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Cinnamomum verum

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia