Lauràcies
Cinnamomum verum J.Presl
Hi ha 99 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
99 coincidències amb els filtres actuals
Sant Gregori ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia.
Sant Gregori ~ Gironès
Condiment
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a les melmelades.
Condiment
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a les melmelades.
Sant Gregori ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Per un litre d'anís, mitja nou verda (Juglans regia), tres brots de romaní (Rosmarinus officinalis), una fulla de llorer (Laurus nobilis), tres brots de farigola (Thymus vulgaris), tres brots d'herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), tres brots d'herba prima (Asperula cynanchica), un grapat de fulles de rosa (Rosa sp.), una fulla de taronger (Citrus aurantium), un pessic d'arrel de malví (Althaea officinalis), mitja pela de llimona (Citrus limon), un brot de sempreviva (Helichrysum stoechas), mitja pinya verda (Pinus sp.), un raïm de flor de saüquer (Sambucus nigra), mitja nou moscada (Myristica fragans), tres brots de ginebre (Juniperus communis), un brot de blet de paret (Parietaria officinalis), tres brots de tomanyí o cap d'ase (Lavandula stoechas), tres brots de sàlvia (Salvia officinalis), dos brots de sajolida (Satureja montana), tres flor d'espígol (Lavandula angustifolia), tres brots de malva (Malva sylvestris), tres brots d'hisop (Hyssopus officinalis), tres brots d'alfàbrega (Ocimum basilicum), dos brots de roses de bardissa (Rubus ulmifolius), un brot d'olivera (Olea europaea subsp. europaea), tres brots de camamilla romana (Matricaria recutita), tres brots de marialluïsa (Lippia triphylla), tres brots de poliol (Mentha pulegium), tres brots de lligabosc (Lonicera implexa), tres brots de menta romana (Mentha sp.), tres brots de til·la (Tilia sp.), tres brots de tarongina (Melissa officinalis), tres caps de romeguera (Rubus ulmifolius), tres flors d'escabeiosa (Scabiosa atropurpurea), una fulla d'orella d'os (Ramonda myconi), tres brots de marduix (Origanum majorana), tres fulles d'herba fetgera (Anemone hepatica), tres brots de fonoll (Foeniculum vulgare), un brot de ruda (Ruta chalepensis), un pessic de comí (Cuminum cyminum), un pessic d'anís verd (Pimpinella anisum), tres claus d'espècia (Syzygium aromaticum), 50 grams de sucre roig (Saccharum officinarum) i mig canó de canyella (Cinnamomum verum).
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Per un litre d'anís, mitja nou verda (Juglans regia), tres brots de romaní (Rosmarinus officinalis), una fulla de llorer (Laurus nobilis), tres brots de farigola (Thymus vulgaris), tres brots d'herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), tres brots d'herba prima (Asperula cynanchica), un grapat de fulles de rosa (Rosa sp.), una fulla de taronger (Citrus aurantium), un pessic d'arrel de malví (Althaea officinalis), mitja pela de llimona (Citrus limon), un brot de sempreviva (Helichrysum stoechas), mitja pinya verda (Pinus sp.), un raïm de flor de saüquer (Sambucus nigra), mitja nou moscada (Myristica fragans), tres brots de ginebre (Juniperus communis), un brot de blet de paret (Parietaria officinalis), tres brots de tomanyí o cap d'ase (Lavandula stoechas), tres brots de sàlvia (Salvia officinalis), dos brots de sajolida (Satureja montana), tres flor d'espígol (Lavandula angustifolia), tres brots de malva (Malva sylvestris), tres brots d'hisop (Hyssopus officinalis), tres brots d'alfàbrega (Ocimum basilicum), dos brots de roses de bardissa (Rubus ulmifolius), un brot d'olivera (Olea europaea subsp. europaea), tres brots de camamilla romana (Matricaria recutita), tres brots de marialluïsa (Lippia triphylla), tres brots de poliol (Mentha pulegium), tres brots de lligabosc (Lonicera implexa), tres brots de menta romana (Mentha sp.), tres brots de til·la (Tilia sp.), tres brots de tarongina (Melissa officinalis), tres caps de romeguera (Rubus ulmifolius), tres flors d'escabeiosa (Scabiosa atropurpurea), una fulla d'orella d'os (Ramonda myconi), tres brots de marduix (Origanum majorana), tres fulles d'herba fetgera (Anemone hepatica), tres brots de fonoll (Foeniculum vulgare), un brot de ruda (Ruta chalepensis), un pessic de comí (Cuminum cyminum), un pessic d'anís verd (Pimpinella anisum), tres claus d'espècia (Syzygium aromaticum), 50 grams de sucre roig (Saccharum officinarum) i mig canó de canyella (Cinnamomum verum).
Bescanó ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Cireres (Prunus avium), nous (Juglans regia), romaní (Rosmarinus officinalis), mimosa (Acacia dealbata), llor (Laurus nobilis), flor del sucre (Centaurea aspera), mala mare (Pallenis spinosa), farigola (Thymus vulgaris), herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), lilà (Wisteria sinensis), bruc (Erica arborea), ortiga blanca (Lamium album), mil granes (Herniaria glabra), herba prima (Asperula cynanchica), cabell de blat de moro (Zea mays), estepa (Cistus salviifolius), sàlvia (Salvia officinalis), brotònica (Stachys officinalis), fulla d'olivera (Olea europaea subsp. europaea), flor de pruner (Prunus domestica subsp. domestica), flor d'arç blanc (Crataegus monogyna), pensaments (Viola tricolor), flor de préssec (Prunus persica), vlinca (Vinca major), rosa (Rosa canina), xeringuilla (Philadelphus coronarius), ascàcia (Robinia pseudoacacia), pèsols bords (Pisum sativum), flor de taronger (Citrus aurantium), clavells (Dianthus sp.), flor de pi (Pinus sp.), saüquer (Sambucus nigra), blet de paret (Parietaria officinalis L. subsp. judaica), tomanyí (Lavandula stoechas), camamilla (Matricaria recutita), cua de cavall (Equisetum sp.), malva (Malva sylvestris), marialluïsa (Lippia triphylla), plantatge (Plantago lanceolata), fulles de la mare de Déu (Stachys byzantina), belluguets (Briza media), mançanilla (Helichrysum stoechas), ginesta (Spartium junceum), flor de magraner (Punica granatum), poriol (Mentha pulegium), xuclamel (Lonicera implexa), menta americana (Salvia microphylla), menta blanca (Mentha sp.), menta de xocolata (Mentha xpiperita), menta de la sopa (Mentha spicata), esparcet (Onobrychis viciifolia), herba del traïdor (Prunella grandiflora), til·la (Tilia platyphyllos), tarongina (Melissa officinalis), olivereta (Ligustrum vulgare), romeguera (Rubus ulmifolius), escabiosa (Scabiosa atropurpurea), farigoleta (Thymus serpyllum), orella d'os (Ramonda myconi), marduix (Origanum majorana), lliri de Sant Josep (Lilium candidium), lledons (Celtis australis), magnòlia (Magnolia grandiflora), cugula (Avena barbata), orenga (Origanum vulgare), herba fetgera (Anemone hepatica), fonoll (Foeniculum vulgare), herba cuquera (Agrimonia eupatoria), ruda (Ruta chalepensis), regalíssia (Glycyrrhiza glabra), comí, matafaluga (Pimpinella anisum), anís estrellat (Illicium verum), claus (Syzygium aromaticum), sucre roig (Saccharum officinarum), canyella (Cinnamomum verum), poma (Pyrus malus subsp. mitis i cafè (Coffea arabica).
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Cireres (Prunus avium), nous (Juglans regia), romaní (Rosmarinus officinalis), mimosa (Acacia dealbata), llor (Laurus nobilis), flor del sucre (Centaurea aspera), mala mare (Pallenis spinosa), farigola (Thymus vulgaris), herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), lilà (Wisteria sinensis), bruc (Erica arborea), ortiga blanca (Lamium album), mil granes (Herniaria glabra), herba prima (Asperula cynanchica), cabell de blat de moro (Zea mays), estepa (Cistus salviifolius), sàlvia (Salvia officinalis), brotònica (Stachys officinalis), fulla d'olivera (Olea europaea subsp. europaea), flor de pruner (Prunus domestica subsp. domestica), flor d'arç blanc (Crataegus monogyna), pensaments (Viola tricolor), flor de préssec (Prunus persica), vlinca (Vinca major), rosa (Rosa canina), xeringuilla (Philadelphus coronarius), ascàcia (Robinia pseudoacacia), pèsols bords (Pisum sativum), flor de taronger (Citrus aurantium), clavells (Dianthus sp.), flor de pi (Pinus sp.), saüquer (Sambucus nigra), blet de paret (Parietaria officinalis L. subsp. judaica), tomanyí (Lavandula stoechas), camamilla (Matricaria recutita), cua de cavall (Equisetum sp.), malva (Malva sylvestris), marialluïsa (Lippia triphylla), plantatge (Plantago lanceolata), fulles de la mare de Déu (Stachys byzantina), belluguets (Briza media), mançanilla (Helichrysum stoechas), ginesta (Spartium junceum), flor de magraner (Punica granatum), poriol (Mentha pulegium), xuclamel (Lonicera implexa), menta americana (Salvia microphylla), menta blanca (Mentha sp.), menta de xocolata (Mentha xpiperita), menta de la sopa (Mentha spicata), esparcet (Onobrychis viciifolia), herba del traïdor (Prunella grandiflora), til·la (Tilia platyphyllos), tarongina (Melissa officinalis), olivereta (Ligustrum vulgare), romeguera (Rubus ulmifolius), escabiosa (Scabiosa atropurpurea), farigoleta (Thymus serpyllum), orella d'os (Ramonda myconi), marduix (Origanum majorana), lliri de Sant Josep (Lilium candidium), lledons (Celtis australis), magnòlia (Magnolia grandiflora), cugula (Avena barbata), orenga (Origanum vulgare), herba fetgera (Anemone hepatica), fonoll (Foeniculum vulgare), herba cuquera (Agrimonia eupatoria), ruda (Ruta chalepensis), regalíssia (Glycyrrhiza glabra), comí, matafaluga (Pimpinella anisum), anís estrellat (Illicium verum), claus (Syzygium aromaticum), sucre roig (Saccharum officinarum), canyella (Cinnamomum verum), poma (Pyrus malus subsp. mitis i cafè (Coffea arabica).
Bescanó ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Cireres (Prunus avium), nous (Juglans regia), romaní (Rosmarinus officinalis), mimosa (Acacia dealbata), llor (Laurus nobilis), flor del sucre (Centaurea aspera), mala mare (Pallenis spinosa), farigola (Thymus vulgaris), herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), lilà (Wisteria sinensis), bruc (Erica arborea), ortiga blanca (Lamium album), mil granes (Herniaria glabra), herba prima (Asperula cynanchica), cabell de blat de moro (Zea mays), estepa (Cistus salviifolius), sàlvia (Salvia officinalis), brotònica (Stachys officinalis), fulla d'olivera (Olea europaea subsp. europaea), flor de pruner (Prunus domestica subsp. domestica), flor d'arç blanc (Crataegus monogyna), pensaments (Viola tricolor), flor de préssec (Prunus persica), vlinca (Vinca major), rosa (Rosa canina), xeringuilla (Philadelphus coronarius), ascàcia (Robinia pseudoacacia), pèsols bords (Pisum sativum), flor de taronger (Citrus aurantium), clavells (Dianthus sp.), flor de pi (Pinus sp.), saüquer (Sambucus nigra), blet de paret (Parietaria officinalis L. subsp. judaica), tomanyí (Lavandula stoechas), camamilla (Matricaria recutita), cua de cavall (Equisetum sp.), malva (Malva sylvestris), marialluïsa (Lippia triphylla), plantatge (Plantago lanceolata), fulles de la mare de Déu (Stachys byzantina), belluguets (Briza media), mançanilla (Helichrysum stoechas), ginesta (Spartium junceum), flor de magraner (Punica granatum), poriol (Mentha pulegium), xuclamel (Lonicera implexa), menta americana (Salvia microphylla), menta blanca (Mentha sp.), menta de xocolata (Mentha xpiperita), menta de la sopa (Mentha spicata), esparcet (Onobrychis viciifolia), herba del traïdor (Prunella grandiflora), til·la (Tilia platyphyllos), tarongina (Melissa officinalis), olivereta (Ligustrum vulgare), romeguera (Rubus ulmifolius), escabiosa (Scabiosa atropurpurea), farigoleta (Thymus serpyllum), orella d'os (Ramonda myconi), marduix (Origanum majorana), lliri de Sant Josep (Lilium candidium), lledons (Celtis australis), magnòlia (Magnolia grandiflora), cugula (Avena barbata), orenga (Origanum vulgare), herba fetgera (Anemone hepatica), fonoll (Foeniculum vulgare), herba cuquera (Agrimonia eupatoria), ruda (Ruta chalepensis), regalíssia (Glycyrrhiza glabra), comí, matafaluga (Pimpinella anisum), anís estrellat (Illicium verum), claus (Syzygium aromaticum), sucre roig (Saccharum officinarum), canyella (Cinnamomum verum), poma (Pyrus malus subsp. mitis i cafè (Coffea arabica).
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Cireres (Prunus avium), nous (Juglans regia), romaní (Rosmarinus officinalis), mimosa (Acacia dealbata), llor (Laurus nobilis), flor del sucre (Centaurea aspera), mala mare (Pallenis spinosa), farigola (Thymus vulgaris), herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), lilà (Wisteria sinensis), bruc (Erica arborea), ortiga blanca (Lamium album), mil granes (Herniaria glabra), herba prima (Asperula cynanchica), cabell de blat de moro (Zea mays), estepa (Cistus salviifolius), sàlvia (Salvia officinalis), brotònica (Stachys officinalis), fulla d'olivera (Olea europaea subsp. europaea), flor de pruner (Prunus domestica subsp. domestica), flor d'arç blanc (Crataegus monogyna), pensaments (Viola tricolor), flor de préssec (Prunus persica), vlinca (Vinca major), rosa (Rosa canina), xeringuilla (Philadelphus coronarius), ascàcia (Robinia pseudoacacia), pèsols bords (Pisum sativum), flor de taronger (Citrus aurantium), clavells (Dianthus sp.), flor de pi (Pinus sp.), saüquer (Sambucus nigra), blet de paret (Parietaria officinalis L. subsp. judaica), tomanyí (Lavandula stoechas), camamilla (Matricaria recutita), cua de cavall (Equisetum sp.), malva (Malva sylvestris), marialluïsa (Lippia triphylla), plantatge (Plantago lanceolata), fulles de la mare de Déu (Stachys byzantina), belluguets (Briza media), mançanilla (Helichrysum stoechas), ginesta (Spartium junceum), flor de magraner (Punica granatum), poriol (Mentha pulegium), xuclamel (Lonicera implexa), menta americana (Salvia microphylla), menta blanca (Mentha sp.), menta de xocolata (Mentha xpiperita), menta de la sopa (Mentha spicata), esparcet (Onobrychis viciifolia), herba del traïdor (Prunella grandiflora), til·la (Tilia platyphyllos), tarongina (Melissa officinalis), olivereta (Ligustrum vulgare), romeguera (Rubus ulmifolius), escabiosa (Scabiosa atropurpurea), farigoleta (Thymus serpyllum), orella d'os (Ramonda myconi), marduix (Origanum majorana), lliri de Sant Josep (Lilium candidium), lledons (Celtis australis), magnòlia (Magnolia grandiflora), cugula (Avena barbata), orenga (Origanum vulgare), herba fetgera (Anemone hepatica), fonoll (Foeniculum vulgare), herba cuquera (Agrimonia eupatoria), ruda (Ruta chalepensis), regalíssia (Glycyrrhiza glabra), comí, matafaluga (Pimpinella anisum), anís estrellat (Illicium verum), claus (Syzygium aromaticum), sucre roig (Saccharum officinarum), canyella (Cinnamomum verum), poma (Pyrus malus subsp. mitis i cafè (Coffea arabica).
Bescanó ~ Gironès
Condiment
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar a les melmelades, hi queda molt bé.
Condiment
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar a les melmelades, hi queda molt bé.
Bescanó ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer patxaran: un litre d'anís, tres grans de cafè (Coffea arabica), tres claus de pot (Syzygium aromaticum), mig canó de canyella (Cinnamomum verum), 1/3 del recipient de boles d'arç negre (Prunus spinosa), dues cullerades grosses de sucre (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. crassa). Reposar 40 dies a sol i serena.
Observacions: Aquestes boles són de color lila quan es cullen. Vam anar a collir-los en un marge abans d'arribar al restaurant l'Estany nou d'Estanyol. Només amb una arça ja en fas prou, perquè carreguen molt.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer patxaran: un litre d'anís, tres grans de cafè (Coffea arabica), tres claus de pot (Syzygium aromaticum), mig canó de canyella (Cinnamomum verum), 1/3 del recipient de boles d'arç negre (Prunus spinosa), dues cullerades grosses de sucre (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. crassa). Reposar 40 dies a sol i serena.
Observacions: Aquestes boles són de color lila quan es cullen. Vam anar a collir-los en un marge abans d'arribar al restaurant l'Estany nou d'Estanyol. Només amb una arça ja en fas prou, perquè carreguen molt.
Bescanó ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia. Ingredients per a quatre litres d'anís: quatre nous verdes tendres (Juglans regia), una nou moscada (Myristica fragrans), un canó de canyella (Cinnamomum verum), 15 grans de cafè (Coffea arabica), sis claus de pot (Syzygium aromaticum), una poma partida a trossos (Pyrus malus subsp. mitis), la pela d'una llimona i quatre fulles de llimoner (Citrus limon), la pela d'una taronja, una taronja verda partida i quatre fulles de taronger (Citrus sinensis), quatre brots de fonoll (Foeniculum vulgare), 20 fulles de marialluïsa (Lippia triphylla), dos brots de menta de la sopa (Mentha spicata), dos brots de menta romana (Mentha xpiperita), tres brots de jasolida (Satureja montana), tres brots de marduix (Origanum majorana), tres brots de camamilla (Matricaria recutita), tres brots de poliol (Mentha pulegium), tres fulles de tarongina (Melissa officinalis), tres fulles de llorer (Laurus nobilis), tres brots de farigola (Thymus vulgaris), tres brots de romaní (Rosmarinus officinalis), tres brots de sàlvia (Salvia officinalis), tres brots d'alfàbrega (Ocimum basilicum), tres brots d'espígol (Lavandula angustifolia), un grapadet de flor de til·la (Tilia sp.), una pinya de pi verda (Pinus sp.), tres brots d'orenga (Origanum vulgare). Hi ha gent que hi tira de tot, fins i tot malves (Malva sylvestris) i rosa de pastor (Rosa canina), també s'hi posa flor de saüquer (Sambucus nigra). Si es té les plantes fresques per aquell temps millor que no pas seques. Si l'anís és molt dolç no cal afegir sucre. Deixar 40 dies a sol i serena, fins per allà el dia 5 d'agost, que és la mare de Déu de les Neus. Quan la meu mare la feia amb tantes herbes de marge trobava que amargava més, no era massa bona.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia. Ingredients per a quatre litres d'anís: quatre nous verdes tendres (Juglans regia), una nou moscada (Myristica fragrans), un canó de canyella (Cinnamomum verum), 15 grans de cafè (Coffea arabica), sis claus de pot (Syzygium aromaticum), una poma partida a trossos (Pyrus malus subsp. mitis), la pela d'una llimona i quatre fulles de llimoner (Citrus limon), la pela d'una taronja, una taronja verda partida i quatre fulles de taronger (Citrus sinensis), quatre brots de fonoll (Foeniculum vulgare), 20 fulles de marialluïsa (Lippia triphylla), dos brots de menta de la sopa (Mentha spicata), dos brots de menta romana (Mentha xpiperita), tres brots de jasolida (Satureja montana), tres brots de marduix (Origanum majorana), tres brots de camamilla (Matricaria recutita), tres brots de poliol (Mentha pulegium), tres fulles de tarongina (Melissa officinalis), tres fulles de llorer (Laurus nobilis), tres brots de farigola (Thymus vulgaris), tres brots de romaní (Rosmarinus officinalis), tres brots de sàlvia (Salvia officinalis), tres brots d'alfàbrega (Ocimum basilicum), tres brots d'espígol (Lavandula angustifolia), un grapadet de flor de til·la (Tilia sp.), una pinya de pi verda (Pinus sp.), tres brots d'orenga (Origanum vulgare). Hi ha gent que hi tira de tot, fins i tot malves (Malva sylvestris) i rosa de pastor (Rosa canina), també s'hi posa flor de saüquer (Sambucus nigra). Si es té les plantes fresques per aquell temps millor que no pas seques. Si l'anís és molt dolç no cal afegir sucre. Deixar 40 dies a sol i serena, fins per allà el dia 5 d'agost, que és la mare de Déu de les Neus. Quan la meu mare la feia amb tantes herbes de marge trobava que amargava més, no era massa bona.
Aiguaviva ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia: romaní (Rosmarinus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), tarongina (Melissa officinalis), til·a (Tilia sp.), menta (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita), poliol (Mentha pulegium), orenga (Origanum vulgare), ginebró (Juniperus communis), clavells domèstics (Diantus sp.), fulles de taronger agre (Citrus aurantium), pela de llimona (Citrus limon), pela de taronja (Citrus sinensis), canyella en canó (Cinnamomum verum) , marialluïsa (Lippia triphylla), farigoleta (Thymus serpyllum), sàlvia de fulla estreta (Salvia officinalis subsp. lavandulifolia), sàlvia de fulla ampla (Salvia officinalis), marduix (Origanum majorana), nepta (Nepeta cataria), donzell (Artemisia absinthium), comí (Carum carvi), hisop (Hyssopus officinalis), escabiosa en flor (Scabiosa atropurpurea), cap de romeguera (Rubus ulmifolius), herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), herbes de les mil fulles (Achillea millefolium), cua de cavall (Equisetum sp.). Anís de 24 o 25º. 40 dies a sol i serena.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia: romaní (Rosmarinus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), tarongina (Melissa officinalis), til·a (Tilia sp.), menta (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita), poliol (Mentha pulegium), orenga (Origanum vulgare), ginebró (Juniperus communis), clavells domèstics (Diantus sp.), fulles de taronger agre (Citrus aurantium), pela de llimona (Citrus limon), pela de taronja (Citrus sinensis), canyella en canó (Cinnamomum verum) , marialluïsa (Lippia triphylla), farigoleta (Thymus serpyllum), sàlvia de fulla estreta (Salvia officinalis subsp. lavandulifolia), sàlvia de fulla ampla (Salvia officinalis), marduix (Origanum majorana), nepta (Nepeta cataria), donzell (Artemisia absinthium), comí (Carum carvi), hisop (Hyssopus officinalis), escabiosa en flor (Scabiosa atropurpurea), cap de romeguera (Rubus ulmifolius), herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), herbes de les mil fulles (Achillea millefolium), cua de cavall (Equisetum sp.). Anís de 24 o 25º. 40 dies a sol i serena.
Aiguaviva ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), orenga (Origanum vulgare), marialluïsa (Lippia triphylla), menta de la sopa (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita) , til·la(Tilia sp.), farigola (Thymus vulgaris), camamilla (Matricaria recutita) , poliol (Mentha pulegium), ginesta (Spartium junceum), xuclamel (Lonicera implexa), nepta (Nepeta cataria), boles de ginebró (n'agafem un tallet amb bola i tot) (Juniperus communis), sàlvia (Salvia officinalis), farigoleta (Thymus serpyllum), alfàbrega (Ocimum basilicum), marduix (Origanum majorana), tarongina (Melissa officinalis), llimona (pela) (Citrus limon), taronja (una taronja entera i la pela d'una altra pels sis litres i flor) (Citrus sinensis), hisop (Hyssopus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), plantatge ample (Plantago major), matifoc (alguna fulleta) (Sempervivum tectorum), llor (flor) (Laurus nobilis), malves (flor) (Malva sylvestris), escabeiosa (Scabiosa atropurpurea), clavells d'espècie (dos com a màxim pels sis litres) (Syzygium aromaticum), nou moscada (molt poca) (Myristica fragrans), canyella (un canó) (Cinnamomum verum), una nou verda per litre si són grossetes, tallades o xafades (Juglans regia), cafè en gra (10 grans per litre) (Coffea arabica) i pi (flor) (Pinus sp.). Es posa una garrafa amb anís dolç, les herbes i el sucre. Es deixa 40 dies a sol i serena tapat amb un drap i un ansat de cap per avall perquè respiri i no hi entri pols. Després es cola i ja està. Es posa una cullerada no molt plena de sucre (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. crassa) per litre.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), orenga (Origanum vulgare), marialluïsa (Lippia triphylla), menta de la sopa (Mentha spicata), menta romana (Mentha xpiperita) , til·la(Tilia sp.), farigola (Thymus vulgaris), camamilla (Matricaria recutita) , poliol (Mentha pulegium), ginesta (Spartium junceum), xuclamel (Lonicera implexa), nepta (Nepeta cataria), boles de ginebró (n'agafem un tallet amb bola i tot) (Juniperus communis), sàlvia (Salvia officinalis), farigoleta (Thymus serpyllum), alfàbrega (Ocimum basilicum), marduix (Origanum majorana), tarongina (Melissa officinalis), llimona (pela) (Citrus limon), taronja (una taronja entera i la pela d'una altra pels sis litres i flor) (Citrus sinensis), hisop (Hyssopus officinalis), tomanyí (Lavandula stoechas), plantatge ample (Plantago major), matifoc (alguna fulleta) (Sempervivum tectorum), llor (flor) (Laurus nobilis), malves (flor) (Malva sylvestris), escabeiosa (Scabiosa atropurpurea), clavells d'espècie (dos com a màxim pels sis litres) (Syzygium aromaticum), nou moscada (molt poca) (Myristica fragrans), canyella (un canó) (Cinnamomum verum), una nou verda per litre si són grossetes, tallades o xafades (Juglans regia), cafè en gra (10 grans per litre) (Coffea arabica) i pi (flor) (Pinus sp.). Es posa una garrafa amb anís dolç, les herbes i el sucre. Es deixa 40 dies a sol i serena tapat amb un drap i un ansat de cap per avall perquè respiri i no hi entri pols. Després es cola i ja està. Es posa una cullerada no molt plena de sucre (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. crassa) per litre.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.