Lauràcies

Cinnamomum verum J.Presl

Hi ha 99 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




99 coincidències amb els filtres actuals

Simat de la Valldigna ~ Safor
Condiment
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer arnadí. Bullir carabassa o moniato en pell, pelar, deixar escórrer bé, pesar, afegir sucre (menys de la meitat del pes), canyella en pols, llima rallada, i pastar-ho en la mà. Afegir panses sense pinyol, anous i castanya seca. Encassolar-ho i decorar amb pinyons i ametles. Espolsar sucre i canyella en pols, i al forn.
Observacions: És típic de Pasqua. Les postres de Dijous Sant.
Simat de la Valldigna ~ Safor
Condiment
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer confitura de tomaca. Pelar la tomaca i pesar-la, ficar-hi el mateix pes de sucre (ficar-hi menys sucre si es prendrà pronte), ficar al foc a bullir i remenejar, ficar un poc de canyella. Quan està cuita, retirar i esperar a que es gele. Tornar a calfar al foc. Empotar i al bany maria.
Observacions: És de llarga duració.
Simat de la Valldigna ~ Safor
Condiment
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer l'arnadí. Bullir moniato (o moniato i carabassa) i pelar-lo. Fer-ho puré i ficar-hi canella. Afegir el sucre que considerem. Ficar-hi anous i panses.
Observacions: Pastís típic de Setmana Santa.
Valldemossa ~ Mallorca
Condiment
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a bullir coses que donessin gust.
Lloseta ~ Mallorca
Beguda preparada amb aigua
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a prendre: menta amb canyella, romaní i camamil·la.
Alaró ~ Mallorca
Condiment
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer pa de figa tronquets de fonoll i anís. Era molt bo. Ara darrerament ja hi posen vainilla, canyella, nou moscada, prebe bo o prebe bord.
Alaró ~ Mallorca
Condiment
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer sopa de brou. Amb moraduix, una fulla llarga d'herba-sana i tota classe d'herbes.
Vilafranca de Bonany ~ Mallorca
Condiment
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer moló amb mistela. Fas boles de moló amb una cullereta petita que té un foradet i fa com a coses redonetes del moló i llavonses hi poses mistela, un bocinet de canyella i una clovella de taronja.
Andratx ~ Mallorca
Cuita en llet
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer llet freda. Llet bullida, amb canyella en branca, sucre i corna de llimona.
Observacions: En foraster li diuen "leche merengada".
Estellencs ~ Mallorca
Beguda preparada amb aiguardent i aigua
Part de la planta: Escorça
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Una branca per a fer herbes mallorquines juntament amb una branqueta de ginebró, moraduix, herba-sana, una branqueta de pi, un nispro madur, cireres, cafè i ruda.

Més informació en aquesta web sobre Cinnamomum verum J.Presl

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Cinnamomum verum

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia