Rutàcies
Citrus aurantium L.
Hi ha 46 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
46 coincidències amb els filtres actuals
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Epidermis del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fan melmelada de la pela.
Cuita en sucre
Part de la planta: Epidermis del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fan melmelada de la pela.
Ventalló ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les fulles les posa a la ratafia.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les fulles les posa a la ratafia.
El Port de la Selva ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Epidermis del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De la pela de la naronja se'n fa confitura.
Observacions: La naronja s'assembla al pomelo, però és més rugosa. A Itàlia en diuen bergamota.
Cuita en sucre
Part de la planta: Epidermis del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De la pela de la naronja se'n fa confitura.
Observacions: La naronja s'assembla al pomelo, però és més rugosa. A Itàlia en diuen bergamota.
Vilafant ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fa confitura.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fa confitura.
Cassà de la Selva ~ Gironès
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a donar bona olor als budells del porc per a fer botifarres.
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a donar bona olor als budells del porc per a fer botifarres.
Cassà de la Selva ~ Gironès
Condiment
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer allioli, es tiraven unes gotes en lloc de posar-hi llimona (Citrus limon).
Condiment
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer allioli, es tiraven unes gotes en lloc de posar-hi llimona (Citrus limon).
Calonge ~ Baix Empordà
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: S'afegeix a l'allioli quan el tenim a mig fer, acabant-lo de lligar i fer-lo més fort.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: S'afegeix a l'allioli quan el tenim a mig fer, acabant-lo de lligar i fer-lo més fort.
Cardona ~ Bages
Condiment
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Pell de taronja per a donar gust als cargols.
Condiment
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Pell de taronja per a donar gust als cargols.
Sant Gregori ~ Gironès
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a les olives (Olea europaea L. subsp. europaea). Hi poso grans d'all (Allium sativum L.), pela de llimona (Citrus limon (L.) Burm.), fulla de taronger bord (Citrus aurantium L.) i un brot de farigola (Thymus vulgaris L.).
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a les olives (Olea europaea L. subsp. europaea). Hi poso grans d'all (Allium sativum L.), pela de llimona (Citrus limon (L.) Burm.), fulla de taronger bord (Citrus aurantium L.) i un brot de farigola (Thymus vulgaris L.).
Bescanó ~ Gironès
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer-ne confitura.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer-ne confitura.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.