Rutàcies

Citrus limon (L.) Burm.

Hi ha 173 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




173 coincidències amb els filtres actuals

Argençola ~ Anoia
Condiment
Part de la planta: Valva
Destinació: Alimentació humana
Descripció: A les olives en conserva hi posen sajolida i una tros de pell de taronja o llimona. Un litre d'aigua i una tassa de sal (salmorra), i abans de posar-les en conserva els hi canvien l'aigua nou dies.
Argençola ~ Anoia
Condiment
Part de la planta: Valva
Destinació: Alimentació humana
Descripció: A les olives en conserva hi posen sajolida i una tros de pell de taronja o llimona. Un litre d'aigua i una tassa de sal (salmorra), i abans de posar-les en conserva els hi canvien l'aigua nou dies.
Calaf ~ Anoia
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Mesocarpi i epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratassia. Agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després traiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, en lluna vella.
Observacions: Traducció del Marc de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Calaf ~ Anoia
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Mesocarpi i epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratassia. Agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després traiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, en lluna vella.
Observacions: Traducció del Marc de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Arrop. Ha de minvar la meitat a la caldera junt amb pomes i peres a trossos, peles de llimona, peles de taronja i trossos de meló. La caldera quasi quedava plena de fruita i llavors hi tiraven el most. Al reduir-se anava fent espuma el most i es tirava amb un girapeix. Hi sucaven el pa per a berenar.
Boadella d'Empordà ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Pela ratllada per a fer els bunyols.
Peralada ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El posen a la ratafia.
Observacions: El tenen plantat a l'hort.
Garrigàs ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Pela de llimona per a fer brunyols.
Garrigàs ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Pela de llimona per a fer brunyols.
Ventalló ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En posen una a la ratafia.

Més informació en aquesta web sobre Citrus limon (L.) Burm.

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Citrus limon

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia