Rutàcies

Citrus limon (L.) Burm.

Hi ha 173 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




173 coincidències amb els filtres actuals

Alcúdia ~ Mallorca
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a salar olives (Olea europaea subsp. europaea var. europaea).
Alcúdia ~ Mallorca
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a salar olives (Olea europaea subsp. europaea var. europaea).
Alcúdia ~ Mallorca
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a salar olives (Olea europaea subsp. europaea var. europaea).
Ariany ~ Mallorca
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a encistar figues.
Petra ~ Mallorca
Beguda preparada amb aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer herbes per a beure: romaní, un poc de fonoll, ruda un temps, ara no, perquè té es gust molt fort; una figa seca, un parell de cireres, un poc de nou, nous verdes, flor i fulla de llimonera. Llavors amb anís i cassalla. Són dolcetes i bones.
Observacions: Se fa en es maig.
Petra ~ Mallorca
Beguda preparada amb aigua
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer herbes per a beure: romaní, un poc de fonoll, ruda un temps, ara no, perquè té es gust molt fort; una figa seca, un parell de cireres, un poc de nou, nous verdes, flor i fulla de llimonera. Llavors amb anís i cassalla. Són dolcetes i bones.
Observacions: Se fa en es maig.
Vilafranca de Bonany ~ Mallorca
Condiment
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ensalada. S'ensalada era enciam, després talladetes petites d'aubercoc, tallades com a rotlades de moló (no massa gros), com si fossin tallades de pinya o tallades per sa mitat; i llavonses un coixinet d'aubercoc davora cada mitja lluna de moló o enmig si era petit. Mig aubercoc enmig des moló. Llavonses enmig feia com un ventallet de coixinet d'aubercoc. Llavonses sa salsa: una part d'oli, una part d'aigo i una part de suc de llimona, per exemple. Després, o metles senceres o metles capolades, herba-sana, sal i pebre bo. Si hi poses molt d'oli te puja ben igual com si fos maionesa, has de posar un poquet més de sal, l'has de tastar, o si per lo que sigui te queda massa espès hi has de posar un poquet més d'aigo, un poquet més d'oli i herba-sana, i això llavors tu ho passes per damunt de sa fruita, i és que és mel!
Observacions: Si poses molt d'oli te puja ben igual com si fos maionesa, has de posar un poquet més de sal, l'has de tastar, o per lo que sigui te queda massa espès hi has de posar un poquet més d'aigo, un poquet més d'oli i herba-sana, i això llavors tu li passes per damunt, i és que és mel!
Vilafranca de Bonany ~ Mallorca
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a menjar en ensalada amb pinya tropical, taronja, metla, herba-sana, alls, oli, moló i sal, un poquet de prebe bo, sa salsa, i jamón i maionesa.
Ariany ~ Mallorca
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: És un conservant natural, treu dolçor.
Escorca ~ Mallorca
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer suc.

Més informació en aquesta web sobre Citrus limon (L.) Burm.

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Citrus limon

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia