Rutàcies
Citrus limon (L.) Burm.
Hi ha 173 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
173 coincidències amb els filtres actuals
Agres ~ Comtat
Condiment
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a amanir els plats (la paella, el peix...), també per a adobar les olives, en sucs de fruita i llimonades.
Condiment
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a amanir els plats (la paella, el peix...), també per a adobar les olives, en sucs de fruita i llimonades.
Agres ~ Comtat
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: És present en l'herber. Les fulles li donen un matís afruitat i contribueixen en les característiques organolèptiques.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: És present en l'herber. Les fulles li donen un matís afruitat i contribueixen en les característiques organolèptiques.
Agres ~ Comtat
Condiment
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a amanir els plats (la paella, el peix...), també per a adobar les olives, en sucs de fruita i llimonades.
Condiment
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a amanir els plats (la paella, el peix...), també per a adobar les olives, en sucs de fruita i llimonades.
Boadella d'Empordà ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Pela ratllada per a fer els bunyols.
Condiment
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Pela ratllada per a fer els bunyols.
Capmany ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La grana de matafaluga i també licor (anís), pela de llimona ratllada i vainilla en pols es posava per a fer brunyols. Més tard va afegir a la recepta un canó de canyella.
Condiment
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La grana de matafaluga i també licor (anís), pela de llimona ratllada i vainilla en pols es posava per a fer brunyols. Més tard va afegir a la recepta un canó de canyella.
Figueres ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar a la botifarra dolça i a les pomes de farcir [dit "relleno"].
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar a la botifarra dolça i a les pomes de farcir [dit "relleno"].
Peralada ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El posen a la ratafia.
Observacions: El tenen plantat a l'hort.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El posen a la ratafia.
Observacions: El tenen plantat a l'hort.
Garrigàs ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Pela de llimona per a fer brunyols.
Condiment
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Pela de llimona per a fer brunyols.
Ventalló ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En posen una a la ratafia.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En posen una a la ratafia.
Vilajüiga ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Un raig a l'amanida, en comptes de sal.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Un raig a l'amanida, en comptes de sal.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.