Rutàcies

Citrus sinensis (L.) Osbeck

Hi ha 112 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




112 coincidències amb els filtres actuals

Balaguer ~ Noguera
Condiment
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Assaonador d'olives verdes i/o madures. Inicialment, l'aigua es canvia durant nou dies; seguidament s'hi afegeix la mescla d'herbes. Ingredients: Origanum vulgare (part aèria), Satureja montana (part aèria), Laurus nobilis (fulla) i Citrus sinensis (epicarpi).
Balaguer ~ Noguera
Condiment
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment i assaonador d'olives verdes. Les olives es piquen, es salen i es maceren en aigua per espai de nou dies (cada dia es canvia l'aigua). Passats els nou dies es disposen en un pot amb aigua en el qual s'hi afegeixen les següents espècies: Allium sativum (bulb), Laurus nobilis (fulla), Foeniculum vulgare (part aèria), Satureja montana (part aèria), Rosmarinus officinalis (part aèria), Citrus sinensis (epicarpi) i Citrus limon (pericarpi).
Balaguer ~ Noguera
Condiment
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Condiment i aromatitzant d'estofats de carn de porc senglar. Ingredients: Citrus sinensis (epicarpi), Laurus nobilis (fulla) i Thymus vulgaris (part aèria). Són les tres espècies bàsiques; s'hi poden afegir altres plantes aromàtiques, les quals no són detallades per l'informant.
Isona i Conca Dellà ~ Pallars Jussà
Condiment
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Aromatitzant de plats de carn. Espècie emprada per a guisar carn de llebre. La mescla actua com a aromatitzant en sentit estricte i, alhora, encobreix el gust de "carn de bosc". Ingredients: Thymus vulgaris (part aèria), Citrus sinensis (epicarpi i mesocarpi del fruit), Myristica fragrans (llavor), Prunus dulcis (llavor), xocolata i vi ranci.
Isona i Conca Dellà ~ Pallars Jussà
Condiment
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Aromatitzant de plats de carn. Espècie emprada per a guisar carn de llebre. La mescla actua com a aromatitzant en sentit estricte i, alhora, encobreix el gust de "carn de bosc". Ingredients: Thymus vulgaris (part aèria), Citrus sinensis (epicarpi i mesocarpi del fruit), Myristica fragrans (llavor), Prunus dulcis (llavor), xocolata i vi ranci.
Isona i Conca Dellà ~ Pallars Jussà
Condiment
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Aromatitzant de plats de carn. Ingredients: Thymus vulgaris (part aèria), Laurus nobilis (fulla) i Citrus sinensis (epicarpi i mesocarp del fruit) emprada com a aromatitzant d'estofats de carn.
Isona i Conca Dellà ~ Pallars Jussà
Condiment
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Aromatitzant de plats de carn. Ingredients: Thymus vulgaris (part aèria), Laurus nobilis (fulla) i Citrus sinensis (epicarpi i mesocarp del fruit) emprada com a aromatitzant d'estofats de carn.
Balaguer ~ Noguera
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Fruit consumit com a fruita cítrica fresca.
Baix Pallars ~ Pallars Sobirà
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Espècie que intervé en la preparació de licors casolans.
Sort ~ Pallars Sobirà
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: No consta
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Espècie que intervé en la preparació de licors casolans.

Més informació en aquesta web sobre Citrus sinensis (L.) Osbeck

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Citrus sinensis

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia