Rutàcies
Citrus sinensis (L.) Osbeck
Hi ha 112 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
112 coincidències amb els filtres actuals
Fogars de Montclús ~ Vallès Oriental
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a elaborar la ratafia.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a elaborar la ratafia.
Campins ~ Vallès Oriental
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De la taronges agres se'n fa melmelada.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De la taronges agres se'n fa melmelada.
Campins ~ Vallès Oriental
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De la taronges agres se'n fa melmelada.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De la taronges agres se'n fa melmelada.
Els Omellons ~ Garrigues
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La meva mare feia una ratafia de pells de taronja, semblava Cointreau. Primer deixava assecar la pela de la taronja i després la posava amb anís quaranta dies a sol i serena. Quedava molt bona.
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La meva mare feia una ratafia de pells de taronja, semblava Cointreau. Primer deixava assecar la pela de la taronja i després la posava amb anís quaranta dies a sol i serena. Quedava molt bona.
Les Borges Blanques ~ Garrigues
Condiment
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Preparàvem olives mortes (Olea europaea subsp. europaea var. europaea). Les posava en una cistella i les sacsejava, quedaven totes tocades i les cobria de sal i pells de taronja, quan estaven mortes ja les podies menjar.
Condiment
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Preparàvem olives mortes (Olea europaea subsp. europaea var. europaea). Les posava en una cistella i les sacsejava, quedaven totes tocades i les cobria de sal i pells de taronja, quan estaven mortes ja les podies menjar.
L'Albagés ~ Garrigues
Condiment
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a preparar les olives mortes (Olea europaea subsp. europaea var. europaea), posàvem meitat oli i meitat vinagre i una pela de taronja.
Observacions: Aquestes són boníssimes.
Condiment
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a preparar les olives mortes (Olea europaea subsp. europaea var. europaea), posàvem meitat oli i meitat vinagre i una pela de taronja.
Observacions: Aquestes són boníssimes.
Quart ~ Gironès
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Girona ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia.
Aspa ~ Segrià
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar a les olives mortes (Olea europaea subsp. europaea var. europaea).
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar a les olives mortes (Olea europaea subsp. europaea var. europaea).
Setcases ~ Ripollès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia, es confita llor (Laurus nobilis), romaní (Rosmarinus officinalis), nous (Juglans regia), granes de ginebró (Juniperus communis), camamilla (Achillea ptarmica subsp. pyrenaica), ortigues (Urtica dioica), pela de taronja (Citrus sinensis), pela de llimona (Citrus limon), canyella (Cinnamomum verum), marialluïsa (Lippia triphylla), poniol (Satureja calamintha subsp. ascendens), rosa de bosc (Rosa tomentosa) i malva (Malva sylvestris) en aiguardent i es deixa 40 dies a sol i a serena, llavors es cola i ja es pot beure.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia, es confita llor (Laurus nobilis), romaní (Rosmarinus officinalis), nous (Juglans regia), granes de ginebró (Juniperus communis), camamilla (Achillea ptarmica subsp. pyrenaica), ortigues (Urtica dioica), pela de taronja (Citrus sinensis), pela de llimona (Citrus limon), canyella (Cinnamomum verum), marialluïsa (Lippia triphylla), poniol (Satureja calamintha subsp. ascendens), rosa de bosc (Rosa tomentosa) i malva (Malva sylvestris) en aiguardent i es deixa 40 dies a sol i a serena, llavors es cola i ja es pot beure.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.