Rubiàcies

Coffea arabica L.

Hi ha 62 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




62 coincidències amb els filtres actuals

Copons ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per Sant Joan feien ratafia, ara ja no. Anís sec, sucre, un parell o tres de nous tendres, un parell de pinyes verdes de pi blanc, canyella, marialluïsa, camamilla, menta, tarongina, ruda, mata, i més herbes que ja no recorda. També hi posava nou moscada i cafè en gra. Ho deixaven a sol i serena ben tapat perquè no s'evapori, uns 30 o 40 dies.
Copons ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per Sant Joan feien ratafia, ara ja no. Anís sec, sucre, un parell o tres de nous tendres, un parell de pinyes verdes de pi blanc, canyella, marialluïsa, camamilla, menta, tarongina, ruda, mata, i més herbes que ja no recorda. També hi posava nou moscada i cafè en gra. Ho deixaven a sol i serena ben tapat perquè no s'evapori, uns 30 o 40 dies.
Calaf ~ Anoia
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratassia. Agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després traiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, en lluna vella.
Observacions: Traducció del Marc de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Calaf ~ Anoia
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratassia. Agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després traiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, en lluna vella.
Observacions: Traducció del Marc de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Saus ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En posa a la ratafia i al patxaran.
Saus ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En posa a la ratafia i al patxaran.
Sant Esteve de Palautordera ~ Vallès Oriental
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a elaborar la ratafia.
Sant Esteve de Palautordera ~ Vallès Oriental
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a elaborar la ratafia.
Sant Esteve de Palautordera ~ Vallès Oriental
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a elaborar la ratafia.
Gualba ~ Vallès Oriental
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a elaborar la ratafia.

Més informació en aquesta web sobre Coffea arabica L.

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Coffea arabica

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia