Cucurbitàcies

Cucurbita pepo L. var. pepo

Hi ha 47 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




47 coincidències amb els filtres actuals

Agres ~ Comtat
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La carabassa és consumida com a fruita fresca, al forn, en cremes i en els bunyols de carabassa (dolç molt típic de la contrada).
Observacions: Malgrat ser un producte d'horta, per la peculiaritat del terreny (presència d'aigües subterrànies), no precisen de rec i creixen en secà.
L'Armentera ~ Alt Empordà
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Polpa del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer-ne sopa.
Figueres ~ Alt Empordà
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Polpa del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer-ne sopa.
Sant Mori ~ Alt Empordà
Cuita en aigua i greix
Part de la planta: Polpa del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'afegia a l'escudella, un cop cuita la triturava.
Vilanant ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Polpa del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer-ne confitura.
Santa Maria de Palautordera ~ Vallès Oriental
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Es donen carbasses als porcs, per a menjar.
Santa Maria de Palautordera ~ Vallès Oriental
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Es donen carbasses als porcs, per a menjar.
Fogars de Montclús ~ Vallès Oriental
Cuita en oli
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El carbassó pot menjar-se fregit o en truita.
Gualba ~ Vallès Oriental
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La carbassa groga es talla a talls i es bull per a menjar, com si fos patata.
El Brull ~ Osona
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana i animal
Descripció: També hi posàvem patates (Solanum tuberosum), tallades menudes, que es desfessin, un grapadet de mongetes blanques (Phaseolus vulgaris) i un o dos ossos d'espinada -o el tall que volguessis-. Quan era desfet, s'hi tirava arròs i fideus barrejat, i era boníssim. Ara ja no ho fan. Abans, posàvem carbassa al caldo; la hi fèiem bullir, per a espessir.
Observacions: Tenen diverses varietats de carbasses plantades a l'hort. Algunes són destinades a l'alimentació del bestiar i d'altres són per al consum humà.

Més informació en aquesta web sobre Cucurbita pepo L. var. pepo

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Cucurbita pepo

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia