Rosàcies
Cydonia oblonga Mill.
Hi ha 240 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
240 coincidències amb els filtres actuals
Argençola ~ Anoia
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Feien codonyat [dit "membrillo"]. No el tenen a la nevera tampoc, però queda tou, no dur com el codonyat.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Feien codonyat [dit "membrillo"]. No el tenen a la nevera tampoc, però queda tou, no dur com el codonyat.
Argençola ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat el feien amb codony i vi. Es posava a bullir, i quan quedava com sec, dur, ja estava. Per exemple cinc quilos de codonys i uns dos o tres litres de vi. El posaven a assecar, i a vegades quedava dur que no es podia ni menjar, no hi posaven farina ni res. Cocció fins a aconseguir la reducció del contingut i la concentració dels sucres. Per a esmorzar o dinar feien servir aquest codonyat.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat el feien amb codony i vi. Es posava a bullir, i quan quedava com sec, dur, ja estava. Per exemple cinc quilos de codonys i uns dos o tres litres de vi. El posaven a assecar, i a vegades quedava dur que no es podia ni menjar, no hi posaven farina ni res. Cocció fins a aconseguir la reducció del contingut i la concentració dels sucres. Per a esmorzar o dinar feien servir aquest codonyat.
Argençola ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat el feien amb codony i vi. Es posava a bullir, i quan quedava com sec, dur, ja estava. Per exemple cinc quilos de codonys i uns dos o tres litres de vi. El posaven a assecar, i a vegades quedava dur que no es podia ni menjar, no hi posaven farina ni res. Cocció fins a aconseguir la reducció del contingut i la concentració dels sucres. Per a esmorzar o dinar feien servir aquest codonyat.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat el feien amb codony i vi. Es posava a bullir, i quan quedava com sec, dur, ja estava. Per exemple cinc quilos de codonys i uns dos o tres litres de vi. El posaven a assecar, i a vegades quedava dur que no es podia ni menjar, no hi posaven farina ni res. Cocció fins a aconseguir la reducció del contingut i la concentració dels sucres. Per a esmorzar o dinar feien servir aquest codonyat.
Rubió ~ Anoia
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les codonyes petites i rodones, per a fer codonyat.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les codonyes petites i rodones, per a fer codonyat.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La codonya rodona xica es bollia per a menjar de postres i es bevia l'aigua, hi posaven sucre també.
Observacions: Deien que era molt bo per a remei, de gust segur que ho era. Les conservaven penjant-les amb cordills per la cua a les bigues, com el raïm.
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La codonya rodona xica es bollia per a menjar de postres i es bevia l'aigua, hi posaven sucre també.
Observacions: Deien que era molt bo per a remei, de gust segur que ho era. Les conservaven penjant-les amb cordills per la cua a les bigues, com el raïm.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La codonya rodona xica es bollia per a menjar de postres i es bevia l'aigua, hi posaven sucre també.
Observacions: Deien que era molt bo per a remei, de gust segur que ho era. Les conservaven penjant-les amb cordills per la cua a les bigues, com el raïm.
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La codonya rodona xica es bollia per a menjar de postres i es bevia l'aigua, hi posaven sucre també.
Observacions: Deien que era molt bo per a remei, de gust segur que ho era. Les conservaven penjant-les amb cordills per la cua a les bigues, com el raïm.
Òdena ~ Anoia
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Escalivat al forn.
Observacions: La codonyera vella era més bona que no pas la nova. Les noves són més grosses i més llises, però no són tan gustoses. Era més petitona, més rodona, i feia molta més bona olor. Tenia més bon gust, però també era de més mal pelar. En algun lloc [dit "puesto"] perdut n'hi ha, són molt valentes les codonyeres i quasi no s'ha de tractar amb res, és un arbre molt dur. Creixien de pinyol.
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Escalivat al forn.
Observacions: La codonyera vella era més bona que no pas la nova. Les noves són més grosses i més llises, però no són tan gustoses. Era més petitona, més rodona, i feia molta més bona olor. Tenia més bon gust, però també era de més mal pelar. En algun lloc [dit "puesto"] perdut n'hi ha, són molt valentes les codonyeres i quasi no s'ha de tractar amb res, és un arbre molt dur. Creixien de pinyol.
Òdena ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La codonyera vella era més bona que no pas la nova. Era més petitona, més rodona, feia molta més bona olor i tenia més bon gust, tot i que era de més mal pelar. S'escalivava al forn.
Observacions: En algun lloc [dit "puesto"] perdut n'hi ha, són molt valentes les codonyeres i quasi no s'ha de tractar amb res, és un arbre molt dur. Creixien de pinyol. Les noves són més grosses i més llises, però no són tan gustoses.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La codonyera vella era més bona que no pas la nova. Era més petitona, més rodona, feia molta més bona olor i tenia més bon gust, tot i que era de més mal pelar. S'escalivava al forn.
Observacions: En algun lloc [dit "puesto"] perdut n'hi ha, són molt valentes les codonyeres i quasi no s'ha de tractar amb res, és un arbre molt dur. Creixien de pinyol. Les noves són més grosses i més llises, però no són tan gustoses.
Òdena ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La codonyera vella era més bona que no pas la nova. Era més petitona, més rodona, feia molta més bona olor i tenia més bon gust, tot i que era de més mal pelar. S'escalivava al forn.
Observacions: En algun lloc [dit "puesto"] perdut n'hi ha, són molt valentes les codonyeres i quasi no s'ha de tractar amb res, és un arbre molt dur. Creixien de pinyol. Les noves són més grosses i més llises, però no són tan gustoses.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La codonyera vella era més bona que no pas la nova. Era més petitona, més rodona, feia molta més bona olor i tenia més bon gust, tot i que era de més mal pelar. S'escalivava al forn.
Observacions: En algun lloc [dit "puesto"] perdut n'hi ha, són molt valentes les codonyeres i quasi no s'ha de tractar amb res, és un arbre molt dur. Creixien de pinyol. Les noves són més grosses i més llises, però no són tan gustoses.
Òdena ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La codonyera vella era més bona que no pas la nova. Era més petitona, més rodona, feia molta més bona olor i tenia més bon gust, tot i que era de més mal pelar. S'escalivava al forn.
Observacions: En algun lloc [dit "puesto"] perdut n'hi ha, són molt valentes les codonyeres i quasi no s'ha de tractar amb res, és un arbre molt dur. Creixien de pinyol. Les noves són més grosses i més llises, però no són tan gustoses.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La codonyera vella era més bona que no pas la nova. Era més petitona, més rodona, feia molta més bona olor i tenia més bon gust, tot i que era de més mal pelar. S'escalivava al forn.
Observacions: En algun lloc [dit "puesto"] perdut n'hi ha, són molt valentes les codonyeres i quasi no s'ha de tractar amb res, és un arbre molt dur. Creixien de pinyol. Les noves són més grosses i més llises, però no són tan gustoses.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.