Rosàcies
Cydonia oblonga Mill.
Hi ha 240 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
240 coincidències amb els filtres actuals
Sóller ~ Mallorca
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer confitura. Es seu conco feia molta confitura i els en donava, perquè el que va fer va ser explotar aquell trosset.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer confitura. Es seu conco feia molta confitura i els en donava, perquè el que va fer va ser explotar aquell trosset.
Esporles ~ Mallorca
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Se mengen.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Se mengen.
Manacor ~ Mallorca
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar a s'arrop de figa.
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar a s'arrop de figa.
Felanitx ~ Mallorca
Beguda preparada amb aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer suc de codony. La recepta, no gaire exacta en proporcions és així: pelar set o vuit codonys, llevar-los el cor i capolar-los fins a fer una pasta. Barrejar un litre d'esperit amb 1/2 litre d'aigua. Mesclar la pasta de codony amb la infusió anterior, de manera que el líquid cobreixi bé el codony, i ha de macerar durant vuit dies. Fondre dos quilos de sucre en un litre d'aigua calenta. Deixar-ho refredar. Premsar la pasta de codony i reservar la infusió amb què ha estat macerada. Mesclar aquest suc amb l'aigua i el sucre que hem preparat abans.
Beguda preparada amb aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer suc de codony. La recepta, no gaire exacta en proporcions és així: pelar set o vuit codonys, llevar-los el cor i capolar-los fins a fer una pasta. Barrejar un litre d'esperit amb 1/2 litre d'aigua. Mesclar la pasta de codony amb la infusió anterior, de manera que el líquid cobreixi bé el codony, i ha de macerar durant vuit dies. Fondre dos quilos de sucre en un litre d'aigua calenta. Deixar-ho refredar. Premsar la pasta de codony i reservar la infusió amb què ha estat macerada. Mesclar aquest suc amb l'aigua i el sucre que hem preparat abans.
Esporles ~ Mallorca
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fem confitura.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fem confitura.
Esporles ~ Mallorca
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a menjar.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a menjar.
Santa Eugènia ~ Mallorca
Cuita en sucre
Part de la planta: Endocarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Se'n fa membrillo, de sa popa de ses codonyes.
Cuita en sucre
Part de la planta: Endocarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Se'n fa membrillo, de sa popa de ses codonyes.
Andratx ~ Mallorca
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer gelea. Els pelava, i entre la pell, el cor i les llavors en feia gelea. La gelea es fa amb les peladures, bullir, bullir, amb sucre, bullir i filtrar. Queda una mel vermella meravellosa, d'un vermell extraordinari, i després es va solidificant i queda gelea.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer gelea. Els pelava, i entre la pell, el cor i les llavors en feia gelea. La gelea es fa amb les peladures, bullir, bullir, amb sucre, bullir i filtrar. Queda una mel vermella meravellosa, d'un vermell extraordinari, i després es va solidificant i queda gelea.
Arbeca ~ Garrigues
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer codonyat.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer codonyat.
Puigpunyent ~ Mallorca
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer membrillo. Després, del líquid que queda, que procura que sigui ben espès, posa dos tassons de líquid i un de sucre, i allò bull i bull, fins que s'evapora allò que queda. S'ha d'anar molt alerta perquè si es passen llavors és més obscur.
Observacions: No en fa gaire perquè restreny i no pot anar gaire restreta.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer membrillo. Després, del líquid que queda, que procura que sigui ben espès, posa dos tassons de líquid i un de sucre, i allò bull i bull, fins que s'evapora allò que queda. S'ha d'anar molt alerta perquè si es passen llavors és més obscur.
Observacions: No en fa gaire perquè restreny i no pot anar gaire restreta.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.