Rosàcies
Cydonia oblonga Mill.
Hi ha 240 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
240 coincidències amb els filtres actuals
Òdena ~ Anoia
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Escalivat al forn.
Observacions: La codonyera vella era més bona que no pas la nova. Les noves són més grosses i més llises, però no són tan gustoses. Era més petitona, més rodona, i feia molta més bona olor. Tenia més bon gust, però també era de més mal pelar. En algun lloc [dit "puesto"] perdut n'hi ha, són molt valentes les codonyeres i quasi no s'ha de tractar amb res, és un arbre molt dur. Creixien de pinyol.
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Escalivat al forn.
Observacions: La codonyera vella era més bona que no pas la nova. Les noves són més grosses i més llises, però no són tan gustoses. Era més petitona, més rodona, i feia molta més bona olor. Tenia més bon gust, però també era de més mal pelar. En algun lloc [dit "puesto"] perdut n'hi ha, són molt valentes les codonyeres i quasi no s'ha de tractar amb res, és un arbre molt dur. Creixien de pinyol.
Rubió ~ Anoia
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La codonya d'abans, més petita i molt olorosa, s'usava per a fer-ne membrillo i també la menjaven escalivada al forn, com les pomes, sense sucre. N'hi ha que en fan allioli de codony que és boníssim.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La codonya d'abans, més petita i molt olorosa, s'usava per a fer-ne membrillo i també la menjaven escalivada al forn, com les pomes, sense sucre. N'hi ha que en fan allioli de codony que és boníssim.
Rubió ~ Anoia
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La codonya d'abans, més petita i molt olorosa, s'usava per a fer-ne membrillo i també la menjaven escalivada al forn, com les pomes, sense sucre. N'hi ha que en fan allioli de codony que és boníssim.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La codonya d'abans, més petita i molt olorosa, s'usava per a fer-ne membrillo i també la menjaven escalivada al forn, com les pomes, sense sucre. N'hi ha que en fan allioli de codony que és boníssim.
Rubió ~ Anoia
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La codonya d'abans, més petita i molt olorosa, s'usava per a fer-ne membrillo i també la menjaven escalivada al forn, com les pomes, sense sucre. N'hi ha que en fan allioli de codony que és boníssim.
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La codonya d'abans, més petita i molt olorosa, s'usava per a fer-ne membrillo i també la menjaven escalivada al forn, com les pomes, sense sucre. N'hi ha que en fan allioli de codony que és boníssim.
Rubió ~ Anoia
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La codonya d'abans, més petita i molt olorosa, s'usava per a fer-ne membrillo i també la menjaven escalivada al forn, com les pomes, sense sucre. N'hi ha que en fan allioli de codony que és boníssim.
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La codonya d'abans, més petita i molt olorosa, s'usava per a fer-ne membrillo i també la menjaven escalivada al forn, com les pomes, sense sucre. N'hi ha que en fan allioli de codony que és boníssim.
Rubió ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La codonya d'abans, més petita i molt olorosa, s'usava per a fer-ne membrillo i també la menjaven escalivada al forn, com les pomes, sense sucre. N'hi ha que en fan allioli de codony que és boníssim.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La codonya d'abans, més petita i molt olorosa, s'usava per a fer-ne membrillo i també la menjaven escalivada al forn, com les pomes, sense sucre. N'hi ha que en fan allioli de codony que és boníssim.
Rubió ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La codonya d'abans, més petita i molt olorosa, s'usava per a fer-ne membrillo i també la menjaven escalivada al forn, com les pomes, sense sucre. N'hi ha que en fan allioli de codony que és boníssim.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La codonya d'abans, més petita i molt olorosa, s'usava per a fer-ne membrillo i també la menjaven escalivada al forn, com les pomes, sense sucre. N'hi ha que en fan allioli de codony que és boníssim.
Igualada ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La codonya antiga és més dolça i quan es ben madura es pot menjar crua.
Observacions: Fa unes codonyes petites com el puny o menys i fan olor. Les que venen al mercat no valen res en comparació.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La codonya antiga és més dolça i quan es ben madura es pot menjar crua.
Observacions: Fa unes codonyes petites com el puny o menys i fan olor. Les que venen al mercat no valen res en comparació.
Igualada ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La codonya antiga és més dolça i quan es ben madura es pot menjar crua.
Observacions: Fa unes codonyes petites com el puny o menys i fan olor. Les que venen al mercat no valen res en comparació.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La codonya antiga és més dolça i quan es ben madura es pot menjar crua.
Observacions: Fa unes codonyes petites com el puny o menys i fan olor. Les que venen al mercat no valen res en comparació.
Igualada ~ Anoia
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La codonya antiga és més dolça i quan es ben madura es pot menjar crua.
Observacions: Fa unes codonyes petites com el puny o menys i fan olor. Les que venen al mercat no valen res en comparació.
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La codonya antiga és més dolça i quan es ben madura es pot menjar crua.
Observacions: Fa unes codonyes petites com el puny o menys i fan olor. Les que venen al mercat no valen res en comparació.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.