Rosàcies
Cydonia oblonga Mill.
Hi ha 240 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
240 coincidències amb els filtres actuals
Igualada ~ Anoia
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La codonya antiga és més dolça i quan es ben madura es pot menjar crua.
Observacions: Fa unes codonyes petites com el puny o menys i fan olor. Les que venen al mercat no valen res en comparació.
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La codonya antiga és més dolça i quan es ben madura es pot menjar crua.
Observacions: Fa unes codonyes petites com el puny o menys i fan olor. Les que venen al mercat no valen res en comparació.
Jorba ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer codonyat, cocció fins a aconseguir la reducció del contingut i la concentració dels sucres.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer codonyat, cocció fins a aconseguir la reducció del contingut i la concentració dels sucres.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Feien codonyat a casa, el feien molt cuit perquè es conservés sense llimona. Trituració i cocció fins aconseguir la reducció del contingut i la concentració dels sucres.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Feien codonyat a casa, el feien molt cuit perquè es conservés sense llimona. Trituració i cocció fins aconseguir la reducció del contingut i la concentració dels sucres.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Feien confitura d'albergínies, poma i codonya, agafaven les últimes albergínies, les pomes i les codonyes, hi afegien la meitat de sucre i ho deixaven coure ben cuit.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Feien confitura d'albergínies, poma i codonya, agafaven les últimes albergínies, les pomes i les codonyes, hi afegien la meitat de sucre i ho deixaven coure ben cuit.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Feien confitura d'albergínies, poma i codonya, agafaven les últimes albergínies, les pomes i les codonyes, hi afegien la meitat de sucre i ho deixaven coure ben cuit.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Feien confitura d'albergínies, poma i codonya, agafaven les últimes albergínies, les pomes i les codonyes, hi afegien la meitat de sucre i ho deixaven coure ben cuit.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Feien confitura d'albergínies, poma i codonya, agafaven les últimes albergínies, les pomes i les codonyes, hi afegien la meitat de sucre i ho deixaven coure ben cuit.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Feien confitura d'albergínies, poma i codonya, agafaven les últimes albergínies, les pomes i les codonyes, hi afegien la meitat de sucre i ho deixaven coure ben cuit.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat no és el mateix que el membrillo d'ara. Agafaven el most i hi posaven les codonyes tallades a trossets a dins de l'olla i ho deixaven bullir i reduir durant molta estona, fins que quedava força sòlid. A vegades també barrejaven trossets de nous tallades petitones, i quan ja estava prou fet ho tallaven a trossos, hi posaven farina per sobre, i ho deixaven assecar. I allò es guardava tot l'hivern i en podien anar menjant. El posaven en una capsa guardadet quan ja era sec. Quedava sec i espès, quedava un color fosc, com color de xocolata. Era fort de gust, ara ja no en fan.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat no és el mateix que el membrillo d'ara. Agafaven el most i hi posaven les codonyes tallades a trossets a dins de l'olla i ho deixaven bullir i reduir durant molta estona, fins que quedava força sòlid. A vegades també barrejaven trossets de nous tallades petitones, i quan ja estava prou fet ho tallaven a trossos, hi posaven farina per sobre, i ho deixaven assecar. I allò es guardava tot l'hivern i en podien anar menjant. El posaven en una capsa guardadet quan ja era sec. Quedava sec i espès, quedava un color fosc, com color de xocolata. Era fort de gust, ara ja no en fan.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat no és el mateix que el membrillo d'ara. Agafaven el most i hi posaven les codonyes tallades a trossets a dins de l'olla i ho deixaven bullir i reduir durant molta estona, fins que quedava força sòlid. A vegades també barrejaven trossets de nous tallades petitones, i quan ja estava prou fet ho tallaven a trossos, hi posaven farina per sobre, i ho deixaven assecar. I allò es guardava tot l'hivern i en podien anar menjant. El posaven en una capsa guardadet quan ja era sec. Quedava sec i espès, quedava un color fosc, com color de xocolata. Era fort de gust, ara ja no en fan.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat no és el mateix que el membrillo d'ara. Agafaven el most i hi posaven les codonyes tallades a trossets a dins de l'olla i ho deixaven bullir i reduir durant molta estona, fins que quedava força sòlid. A vegades també barrejaven trossets de nous tallades petitones, i quan ja estava prou fet ho tallaven a trossos, hi posaven farina per sobre, i ho deixaven assecar. I allò es guardava tot l'hivern i en podien anar menjant. El posaven en una capsa guardadet quan ja era sec. Quedava sec i espès, quedava un color fosc, com color de xocolata. Era fort de gust, ara ja no en fan.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat no és el mateix que el membrillo d'ara. Agafaven el most i hi posaven les codonyes tallades a trossets a dins de l'olla i ho deixaven bullir i reduir durant molta estona, fins que quedava força sòlid. A vegades també barrejaven trossets de nous tallades petitones, i quan ja estava prou fet ho tallaven a trossos, hi posaven farina per sobre, i ho deixaven assecar. I allò es guardava tot l'hivern i en podien anar menjant. El posaven en una capsa guardadet quan ja era sec. Quedava sec i espès, quedava un color fosc, com color de xocolata. Era fort de gust, ara ja no en fan.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat no és el mateix que el membrillo d'ara. Agafaven el most i hi posaven les codonyes tallades a trossets a dins de l'olla i ho deixaven bullir i reduir durant molta estona, fins que quedava força sòlid. A vegades també barrejaven trossets de nous tallades petitones, i quan ja estava prou fet ho tallaven a trossos, hi posaven farina per sobre, i ho deixaven assecar. I allò es guardava tot l'hivern i en podien anar menjant. El posaven en una capsa guardadet quan ja era sec. Quedava sec i espès, quedava un color fosc, com color de xocolata. Era fort de gust, ara ja no en fan.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De les cononyes s'en feia codonyat.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De les cononyes s'en feia codonyat.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.