Rosàcies
Cydonia oblonga Mill.
Hi ha 240 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
240 coincidències amb els filtres actuals
Sant Martí de Tous ~ Anoia
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Codonyat o ratafia de codony. Es prepara amb pells de codony, aiguardent i una mica de sucre, i a sol i serena.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Epicarpi
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Codonyat o ratafia de codony. Es prepara amb pells de codony, aiguardent i una mica de sucre, i a sol i serena.
Sant Martí de Tous ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els codonys de sempre són rodonets, més petits i dolcets. Són més dolços, es poden menjar com a fruita tot i que també en feien codonyat.
Observacions: N'hi havia molts a tot arreu. Els d'ara són molt grossos i llargs i tenen gust de fusta, només van bé per al codonyat. Els llargs són hibridacions.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els codonys de sempre són rodonets, més petits i dolcets. Són més dolços, es poden menjar com a fruita tot i que també en feien codonyat.
Observacions: N'hi havia molts a tot arreu. Els d'ara són molt grossos i llargs i tenen gust de fusta, només van bé per al codonyat. Els llargs són hibridacions.
Sant Martí de Tous ~ Anoia
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els codonys de sempre són rodonets, més petits i dolcets. Són més dolços, es poden menjar com a fruita tot i que també en feien codonyat.
Observacions: N'hi havia molts a tot arreu. Els d'ara són molt grossos i llargs i tenen gust de fusta, només van bé per al codonyat. Els llargs són hibridacions.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els codonys de sempre són rodonets, més petits i dolcets. Són més dolços, es poden menjar com a fruita tot i que també en feien codonyat.
Observacions: N'hi havia molts a tot arreu. Els d'ara són molt grossos i llargs i tenen gust de fusta, només van bé per al codonyat. Els llargs són hibridacions.
Sant Martí de Tous ~ Anoia
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els codonys d'ara són aspres i només serveixen per a fer codonyat (rop). Els d'ara són molt grossos i llargs i tenen gust a fusta, només van bé per al codonyat. Per a fer rop feien bullir el suc del raïm amb fruites (troços de pomes, codonys i d'altres ) i una mica de sucre, i es feia bullir fins que quedava tot com una massa que es posava en una plata enfarinada i es deixava assecar, quedava més sec que el codonyat. I es tallava a tires i es guardava per a tenir fruita durant l'hivern. La pectina dels codonys i les pomes feien que s'espessís.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els codonys d'ara són aspres i només serveixen per a fer codonyat (rop). Els d'ara són molt grossos i llargs i tenen gust a fusta, només van bé per al codonyat. Per a fer rop feien bullir el suc del raïm amb fruites (troços de pomes, codonys i d'altres ) i una mica de sucre, i es feia bullir fins que quedava tot com una massa que es posava en una plata enfarinada i es deixava assecar, quedava més sec que el codonyat. I es tallava a tires i es guardava per a tenir fruita durant l'hivern. La pectina dels codonys i les pomes feien que s'espessís.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Mermelades de préssecs, peres, poma, codonyes...
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Mermelades de préssecs, peres, poma, codonyes...
Boadella d'Empordà ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer membrillo.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer membrillo.
Siurana ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Amb la resta, s'hi afegia sucre i es feia coure per a fer-ne el codonyat [dit "membrillo"].
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Amb la resta, s'hi afegia sucre i es feia coure per a fer-ne el codonyat [dit "membrillo"].
Bàscara ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El pinyol i la pell s'aixafen, es barregen amb aigua i es deixa reposar tota la nit. L'endemà es cola i es fa bullir el líquid amb sucre. Queda una gelatina transparent molt suau i molt vermella que també es diu codonyat [dit "membrillo"].
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El pinyol i la pell s'aixafen, es barregen amb aigua i es deixa reposar tota la nit. L'endemà es cola i es fa bullir el líquid amb sucre. Queda una gelatina transparent molt suau i molt vermella que també es diu codonyat [dit "membrillo"].
Ordis ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer-ne el membrillo, que es menja.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer-ne el membrillo, que es menja.
Ordis ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Del suc se'n fa un licor, el codonyat.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Del suc se'n fa un licor, el codonyat.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.