Rosàcies

Cydonia oblonga Mill.

Hi ha 240 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




240 coincidències amb els filtres actuals

El Far d'Empordà ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Dels codonys en feien membrillo per a menjar com a postres.
Navata ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Licor de codony, es posa el suc del codony en aiguardent i sucre.
Navata ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Licor de codony, es posa el suc del codony en aiguardent i sucre.
Roses ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es menja de postres, com una melmelada.
Observacions: La tia de la Remei en feia.
Garrigàs ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els frega amb un drap per a treure'n el borrissol que fan. Els talla en tres o quatre trossos i els posa a bullir coberts d'aigua. Quan fa poc que bullen els escorre, els tritura i hi afegeix sucre (3/4 de quilo de sucre per a cada quilo de pasta de codonyat [dit "membrillo"]) i es cou fins que queda espès. En mengen de postres
Garrigàs ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els frega amb un drap per a treure'n el borrissol que fan. Els talla en tres o quatre trossos i els posa a bullir coberts d'aigua. Quan fa poc que bullen els escorre, els tritura i hi afegeix sucre (3/4 de quilo de sucre per a cada quilo de pasta de codonyat [dit "membrillo"]) i es cou fins que queda espès. En mengen de postres
Vila-Sacra ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a preparar codonyat [dit "membrillo"].
Viladamat ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb sucre sense fermentació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Va bé per a beure com ba refresc quan fa molta calor.
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Se'n fa membrillo: es bull el codony, es treu el cor i es passa pel passapurès i es barreja amb la mateixa quantitat de sucre i es posa a coure. Per a saber si ja és cuit, es posa una goteta amb un got amb aigua freda, si es desfà encara no està; si no es desfà ja és prou cuit.
Observacions: L'Anita abans els pela, la Remei no i així queda de color més vermell.
Sant Joan de Moró ~ Plana Alta
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Elaboració del codonyat [dit "membrillo"] amb sucre i canyella (Cinnamomum verum). Els fruits es pelen i es bullen en aigua, es filtren i es desfan amb una forquilla. En una olla es col·loquen a parts iguals els fruits amb sucre i canyella, remenant a foc lent fins que el codonyat agafi el color desitjat.

Més informació en aquesta web sobre Cydonia oblonga Mill.

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Cydonia oblonga

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia