Rosàcies
Cydonia oblonga Mill.
Hi ha 240 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
240 coincidències amb els filtres actuals
El Far d'Empordà ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Dels codonys en feien membrillo per a menjar com a postres.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Dels codonys en feien membrillo per a menjar com a postres.
Navata ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Licor de codony, es posa el suc del codony en aiguardent i sucre.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Licor de codony, es posa el suc del codony en aiguardent i sucre.
Navata ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Licor de codony, es posa el suc del codony en aiguardent i sucre.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Licor de codony, es posa el suc del codony en aiguardent i sucre.
Roses ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es menja de postres, com una melmelada.
Observacions: La tia de la Remei en feia.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es menja de postres, com una melmelada.
Observacions: La tia de la Remei en feia.
Garrigàs ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els frega amb un drap per a treure'n el borrissol que fan. Els talla en tres o quatre trossos i els posa a bullir coberts d'aigua. Quan fa poc que bullen els escorre, els tritura i hi afegeix sucre (3/4 de quilo de sucre per a cada quilo de pasta de codonyat [dit "membrillo"]) i es cou fins que queda espès. En mengen de postres
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els frega amb un drap per a treure'n el borrissol que fan. Els talla en tres o quatre trossos i els posa a bullir coberts d'aigua. Quan fa poc que bullen els escorre, els tritura i hi afegeix sucre (3/4 de quilo de sucre per a cada quilo de pasta de codonyat [dit "membrillo"]) i es cou fins que queda espès. En mengen de postres
Garrigàs ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els frega amb un drap per a treure'n el borrissol que fan. Els talla en tres o quatre trossos i els posa a bullir coberts d'aigua. Quan fa poc que bullen els escorre, els tritura i hi afegeix sucre (3/4 de quilo de sucre per a cada quilo de pasta de codonyat [dit "membrillo"]) i es cou fins que queda espès. En mengen de postres
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Els frega amb un drap per a treure'n el borrissol que fan. Els talla en tres o quatre trossos i els posa a bullir coberts d'aigua. Quan fa poc que bullen els escorre, els tritura i hi afegeix sucre (3/4 de quilo de sucre per a cada quilo de pasta de codonyat [dit "membrillo"]) i es cou fins que queda espès. En mengen de postres
Vila-Sacra ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a preparar codonyat [dit "membrillo"].
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a preparar codonyat [dit "membrillo"].
Viladamat ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb sucre sense fermentació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Va bé per a beure com ba refresc quan fa molta calor.
Beguda preparada amb sucre sense fermentació
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Va bé per a beure com ba refresc quan fa molta calor.
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Se'n fa membrillo: es bull el codony, es treu el cor i es passa pel passapurès i es barreja amb la mateixa quantitat de sucre i es posa a coure. Per a saber si ja és cuit, es posa una goteta amb un got amb aigua freda, si es desfà encara no està; si no es desfà ja és prou cuit.
Observacions: L'Anita abans els pela, la Remei no i així queda de color més vermell.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Se'n fa membrillo: es bull el codony, es treu el cor i es passa pel passapurès i es barreja amb la mateixa quantitat de sucre i es posa a coure. Per a saber si ja és cuit, es posa una goteta amb un got amb aigua freda, si es desfà encara no està; si no es desfà ja és prou cuit.
Observacions: L'Anita abans els pela, la Remei no i així queda de color més vermell.
Sant Joan de Moró ~ Plana Alta
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Elaboració del codonyat [dit "membrillo"] amb sucre i canyella (Cinnamomum verum). Els fruits es pelen i es bullen en aigua, es filtren i es desfan amb una forquilla. En una olla es col·loquen a parts iguals els fruits amb sucre i canyella, remenant a foc lent fins que el codonyat agafi el color desitjat.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Elaboració del codonyat [dit "membrillo"] amb sucre i canyella (Cinnamomum verum). Els fruits es pelen i es bullen en aigua, es filtren i es desfan amb una forquilla. En una olla es col·loquen a parts iguals els fruits amb sucre i canyella, remenant a foc lent fins que el codonyat agafi el color desitjat.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.