Rosàcies
Cydonia oblonga Mill.
Hi ha 240 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
240 coincidències amb els filtres actuals
Taurinyà ~ Conflent
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fa la pate de coin.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fa la pate de coin.
Agres ~ Comtat
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El seu fruit és comestible com a fruita fresca. També se'n fan el codonyat, sopes i s'usa en pastisseria.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El seu fruit és comestible com a fruita fresca. També se'n fan el codonyat, sopes i s'usa en pastisseria.
Agres ~ Comtat
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El seu fruit és comestible com a fruita fresca. També se'n fan el codonyat, sopes i s'usa en pastisseria.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El seu fruit és comestible com a fruita fresca. També se'n fan el codonyat, sopes i s'usa en pastisseria.
Agres ~ Comtat
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El seu fruit és comestible com a fruita fresca. També se'n fan el codonyat, sopes i s'usa en pastisseria.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El seu fruit és comestible com a fruita fresca. També se'n fan el codonyat, sopes i s'usa en pastisseria.
Boadella d'Empordà ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer membrillo.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer membrillo.
Siurana ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es prepara un licor amb el suc de codony i anís, anomenat codonyat.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es prepara un licor amb el suc de codony i anís, anomenat codonyat.
Vilamalla ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De les deixalles del codonyat (es trinxen els codonys i s'espremen) i molt de sucre en feia codonyat [dit "membrillo"], cal bullir-ho molta estona.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: De les deixalles del codonyat (es trinxen els codonys i s'espremen) i molt de sucre en feia codonyat [dit "membrillo"], cal bullir-ho molta estona.
Bàscara ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Polpa del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La carn de codony es barreja amb sucre i pela de llimona per a fer-ne el codonyat [dit "membrillo"].
Cuita en sucre
Part de la planta: Polpa del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La carn de codony es barreja amb sucre i pela de llimona per a fer-ne el codonyat [dit "membrillo"].
Ordis ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer-ne el membrillo, que es menja.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer-ne el membrillo, que es menja.
Ordis ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Del suc se'n fa un licor, el codonyat.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Suc del fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Del suc se'n fa un licor, el codonyat.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.