Compostes
Cynara scolymus L.
Hi ha 99 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
99 coincidències amb els filtres actuals
Jorba ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Pecíol
Destinació: Alimentació humana
Descripció: També en menjaven les fulles.
Cuita en aigua
Part de la planta: Pecíol
Destinació: Alimentació humana
Descripció: També en menjaven les fulles.
Jorba ~ Anoia
Cuita en aigua
Part de la planta: Poncella
Destinació: Alimentació humana
Cuita en aigua
Part de la planta: Poncella
Destinació: Alimentació humana
Sant Martí de Tous ~ Anoia
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La llet de cabra es considerava la més bona i quallava més bé al fer mató amb herbacol o amb flor d'escarxofa.
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La llet de cabra es considerava la més bona i quallava més bé al fer mató amb herbacol o amb flor d'escarxofa.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Cuita en oli
Part de la planta: Poncella
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Són molt bones.
Observacions: Petites i liloses.
Cuita en oli
Part de la planta: Poncella
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Són molt bones.
Observacions: Petites i liloses.
Castellfollit del Boix ~ Bages
Cuita en oli
Part de la planta: Poncella
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Són molt bones.
Observacions: Petites i liloses.
Cuita en oli
Part de la planta: Poncella
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Són molt bones.
Observacions: Petites i liloses.
Cabanelles ~ Alt Empordà
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Receptacle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es menja.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Receptacle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es menja.
Torroella de Fluvià ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Receptacle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Menjar-ne crua per a treure la set, refrescar la boca i conservar el dentat.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Receptacle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Menjar-ne crua per a treure la set, refrescar la boca i conservar el dentat.
Saus ~ Alt Empordà
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Receptacle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es mengen.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Receptacle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es mengen.
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Cuita en aigua
Part de la planta: Receptacle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Bullides, cobertes del seu suc i tapades al bany maria. Així tenen carxofes tot l'any.
Cuita en aigua
Part de la planta: Receptacle
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Bullides, cobertes del seu suc i tapades al bany maria. Així tenen carxofes tot l'any.
Albocàsser ~ Alt Maestrat
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a quallar un litre de llet (millor la d'ovella que la de cabra) es macera una mica de les flors en una tasseta d'aigua (100-120 ml) durant dues hores. Es cola i es piquen les flors, tornant-les a macerar al líquid anterior durant 24 hores. A aquesta aigua se li afegeix el litre de llet (que s'haurà bullit prèviament tres cops) i es remenarà fins que qualli, traslladant aquest producte a un recipient perforat per sota, amb l'objectiu d'anar amassant el quall i extreure'n tota la fase líquida. Un cop s'ha aconseguit això, ja està llest i pot ser consumit.
Quall
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a quallar un litre de llet (millor la d'ovella que la de cabra) es macera una mica de les flors en una tasseta d'aigua (100-120 ml) durant dues hores. Es cola i es piquen les flors, tornant-les a macerar al líquid anterior durant 24 hores. A aquesta aigua se li afegeix el litre de llet (que s'haurà bullit prèviament tres cops) i es remenarà fins que qualli, traslladant aquest producte a un recipient perforat per sota, amb l'objectiu d'anar amassant el quall i extreure'n tota la fase líquida. Un cop s'ha aconseguit això, ja està llest i pot ser consumit.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.