Compostes
Cynara scolymus L.
Hi ha 99 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
99 coincidències amb els filtres actuals
Andratx ~ Mallorca
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Poncella
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar a ses sopes.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Poncella
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar a ses sopes.
Llubí ~ Mallorca
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Poncella
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a menjar.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Poncella
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a menjar.
Artà ~ Mallorca
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Poncella
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Són ben bones, sobretot torrades amb carn.
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Poncella
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Són ben bones, sobretot torrades amb carn.
Artà ~ Mallorca
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Poncella
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En pos a sa greixera d'ou, en es frit de Pasqua, a ses sopes, i a molts aguiats. També és molt bona crua, quan la vas pelant, te pots menjar els capets de ses fulletes.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Poncella
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En pos a sa greixera d'ou, en es frit de Pasqua, a ses sopes, i a molts aguiats. També és molt bona crua, quan la vas pelant, te pots menjar els capets de ses fulletes.
Artà ~ Mallorca
Cuita en oli
Part de la planta: Poncella
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En solem posar cada any en es frit de Pasqua.
Cuita en oli
Part de la planta: Poncella
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En solem posar cada any en es frit de Pasqua.
Capdepera ~ Mallorca
Condiment
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'has de deixar fer a sa carxofera, i quan comença a mustigar l'arrabasses i la poses a un lloc [dit "puesto"] a s'ombra, i quan l'has de mester li poses segons sa llet, amb un poc d'aigo dins una tassa o un plat. Són els filets de sa carxofa, això s'infla, amb una massa la piques ben picada, i es suc d'allò és lo que fan es formatge (s'ha de colar).
Observacions: Si n'hi poses un poc més fa un poc de gust d'herba
Condiment
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'has de deixar fer a sa carxofera, i quan comença a mustigar l'arrabasses i la poses a un lloc [dit "puesto"] a s'ombra, i quan l'has de mester li poses segons sa llet, amb un poc d'aigo dins una tassa o un plat. Són els filets de sa carxofa, això s'infla, amb una massa la piques ben picada, i es suc d'allò és lo que fan es formatge (s'ha de colar).
Observacions: Si n'hi poses un poc més fa un poc de gust d'herba
Capdepera ~ Mallorca
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Poncella
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Se mengen.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Poncella
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Se mengen.
Artà ~ Mallorca
Condiment
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a formatjar. Quan són blaves i seques, se piquen; s'afegeix aigua i tria sa llet.
Condiment
Part de la planta: Flor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a formatjar. Quan són blaves i seques, se piquen; s'afegeix aigua i tria sa llet.
Artà ~ Mallorca
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Poncella
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a menjar, un aliment normal i corrent.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Poncella
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a menjar, un aliment normal i corrent.
Artà ~ Mallorca
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Poncella
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Se menja
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Poncella
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Se menja
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.