Verbenàcies

Lippia triphylla (L'Hér.) O.Kuntze

Hi ha 126 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




126 coincidències amb els filtres actuals

Pau ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fan decocció de les fulles per a prendre com a beguda, per a després dels àpats, en comptes de cafè.
Ventalló ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a la ratafia.
Observacions: La tenen plantada al jardí.
Vinçà ~ Conflent
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Taurinyà ~ Conflent
Beguda preparada amb aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan teniu set.
Rià i Cirac ~ Conflent
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Aromàtic.
Figueres ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Part aèria florida
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Constava d'unes vint plantes. Hi posaven marialluïsa, camamilla, frigola, romaní, matafaluga, menta (de la comarca). Les essències forànies les compraven a Barcelona: canyella, claus d'espècia, cardamom, cilantro o coriandre, etc.
Observacions: La recepta d'aquest licor venia de l'antic propietari de la destil·leria (el senyor Narcís Pey), que els la va vendre amb el negoci (al pare del Josep).
Peralada ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La posen a la ratafia.
Observacions: La tenen plantada a l'hort.
Pau ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fan decocció de les fulles per a prendre com a beguda, per a després dels àpats, en comptes de cafè.
Ventalló ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a la ratafia.
Observacions: La tenen plantada al jardí.
Santa Maria de Palautordera ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La crema catalana es fa normalment amb canyella, però hi ha qui la fa amb unes quantes fulles de marialluïsa (posar-les-hi i treure-les). Aquella aroma es veu que és fabulosa.

Més informació en aquesta web sobre Lippia triphylla (L'Hér.) O.Kuntze

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Lippia triphylla

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia