Verbenàcies
Lippia triphylla (L'Hér.) O.Kuntze
Hi ha 126 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
126 coincidències amb els filtres actuals
Pau ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fan decocció de les fulles per a prendre com a beguda, per a després dels àpats, en comptes de cafè.
Beguda preparada amb aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fan decocció de les fulles per a prendre com a beguda, per a després dels àpats, en comptes de cafè.
Ventalló ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a la ratafia.
Observacions: La tenen plantada al jardí.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a la ratafia.
Observacions: La tenen plantada al jardí.
Vinçà ~ Conflent
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Taurinyà ~ Conflent
Beguda preparada amb aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan teniu set.
Beguda preparada amb aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan teniu set.
Rià i Cirac ~ Conflent
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Aromàtic.
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Aromàtic.
Figueres ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Part aèria florida
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Constava d'unes vint plantes. Hi posaven marialluïsa, camamilla, frigola, romaní, matafaluga, menta (de la comarca). Les essències forànies les compraven a Barcelona: canyella, claus d'espècia, cardamom, cilantro o coriandre, etc.
Observacions: La recepta d'aquest licor venia de l'antic propietari de la destil·leria (el senyor Narcís Pey), que els la va vendre amb el negoci (al pare del Josep).
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Part aèria florida
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Constava d'unes vint plantes. Hi posaven marialluïsa, camamilla, frigola, romaní, matafaluga, menta (de la comarca). Les essències forànies les compraven a Barcelona: canyella, claus d'espècia, cardamom, cilantro o coriandre, etc.
Observacions: La recepta d'aquest licor venia de l'antic propietari de la destil·leria (el senyor Narcís Pey), que els la va vendre amb el negoci (al pare del Josep).
Peralada ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La posen a la ratafia.
Observacions: La tenen plantada a l'hort.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La posen a la ratafia.
Observacions: La tenen plantada a l'hort.
Pau ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fan decocció de les fulles per a prendre com a beguda, per a després dels àpats, en comptes de cafè.
Beguda preparada amb aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fan decocció de les fulles per a prendre com a beguda, per a després dels àpats, en comptes de cafè.
Ventalló ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a la ratafia.
Observacions: La tenen plantada al jardí.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a la ratafia.
Observacions: La tenen plantada al jardí.
Santa Maria de Palautordera ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La crema catalana es fa normalment amb canyella, però hi ha qui la fa amb unes quantes fulles de marialluïsa (posar-les-hi i treure-les). Aquella aroma es veu que és fabulosa.
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La crema catalana es fa normalment amb canyella, però hi ha qui la fa amb unes quantes fulles de marialluïsa (posar-les-hi i treure-les). Aquella aroma es veu que és fabulosa.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.