Verbenàcies
Lippia triphylla (L'Hér.) O.Kuntze
Hi ha 126 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
126 coincidències amb els filtres actuals
Setcases ~ Ripollès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia, es confita llor (Laurus nobilis), romaní (Rosmarinus officinalis), nous (Juglans regia), granes de ginebró (Juniperus communis), camamilla (Achillea ptarmica subsp. pyrenaica), ortigues (Urtica dioica), pela de taronja (Citrus sinensis), pela de llimona (Citrus limon), canyella (Cinnamomum verum), marialluïsa (Lippia triphylla), poniol (Satureja calamintha subsp. ascendens), rosa de bosc (Rosa tomentosa) i malva (Malva sylvestris) en aiguardent i es deixa 40 dies a sol i a serena, llavors es cola i ja es pot beure.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia, es confita llor (Laurus nobilis), romaní (Rosmarinus officinalis), nous (Juglans regia), granes de ginebró (Juniperus communis), camamilla (Achillea ptarmica subsp. pyrenaica), ortigues (Urtica dioica), pela de taronja (Citrus sinensis), pela de llimona (Citrus limon), canyella (Cinnamomum verum), marialluïsa (Lippia triphylla), poniol (Satureja calamintha subsp. ascendens), rosa de bosc (Rosa tomentosa) i malva (Malva sylvestris) en aiguardent i es deixa 40 dies a sol i a serena, llavors es cola i ja es pot beure.
Setcases ~ Ripollès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia, es confita llor (Laurus nobilis), romaní (Rosmarinus officinalis), nous (Juglans regia), granes de ginebró (Juniperus communis), camamilla (Achillea ptarmica subsp. pyrenaica), ortigues (Urtica dioica), pela de taronja (Citrus sinensis), pela de llimona (Citrus limon), canyella (Cinnamomum verum), marialluïsa (Lippia triphylla), poniol (Satureja calamintha subsp. ascendens), rosa de bosc (Rosa tomentosa) i malva (Malva sylvestris) en aiguardent i es deixa 40 dies a sol i a serena, llavors es cola i ja es pot beure.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer ratafia, es confita llor (Laurus nobilis), romaní (Rosmarinus officinalis), nous (Juglans regia), granes de ginebró (Juniperus communis), camamilla (Achillea ptarmica subsp. pyrenaica), ortigues (Urtica dioica), pela de taronja (Citrus sinensis), pela de llimona (Citrus limon), canyella (Cinnamomum verum), marialluïsa (Lippia triphylla), poniol (Satureja calamintha subsp. ascendens), rosa de bosc (Rosa tomentosa) i malva (Malva sylvestris) en aiguardent i es deixa 40 dies a sol i a serena, llavors es cola i ja es pot beure.
Camprodon ~ Ripollès
Beguda preparada amb aigua
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La prenen perquè els agrada el gust, per a acompanyar altres herbes.
Beguda preparada amb aigua
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La prenen perquè els agrada el gust, per a acompanyar altres herbes.
Bescanó ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Ingredients per a quatre litres d'anís: quatre nous verdes tendres (Juglans regia), una nou moscada (Myristica fragrans), un canó de canyella (Cinnamomum verum), 15 grans de cafè (Coffea arabica), sis claus de pot (Syzygium aromaticum), una poma partida a trossos (Pyrus malus subsp. mitis), la pela d'una llimona i quatre fulles de llimoner (Citrus limon), la pela d'una taronja, una taronja verda partida i quatre fulles de taronger (Citrus sinensis), quatre brots de fonoll (Foeniculum vulgare), 20 fulles de marialluïsa (Lippia triphylla), tres brots de menta de la sopa (Mentha spicata), dos brots de menta romana (Mentha xpiperita), tres brots de jasolida (Satureja montana), tres brots de marduix (Origanum majorana), tres brots de camamilla (Matricaria chamomilla), tres brots de poliol (Mentha pulegium), tres fulles de tarongina (Melissa officinalis L.), tres fulles de llorer (Laurus nobilis), tres brots de farigola (Thymus vulgaris), tres brots de romaní (Rosmarinus officinalis), tres brots de sàlvia (Salvia officinalis), tres brots d'alfàbrega (Ocimum basilicum), tres brots d'espígol (Lavandula latifolia), un grapadet de flor de til·la (Tilia cordata), una pinya de pi verda (Pinus halepensis), flor de saüquer (Sambucus nigra) i tres brots d'orenga (Origanum vulgare). Hi ha gent que hi tira de tot, fins i tot malves (Malva sylvestris) i rosa de pastor (Rosa canina).
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Ingredients per a quatre litres d'anís: quatre nous verdes tendres (Juglans regia), una nou moscada (Myristica fragrans), un canó de canyella (Cinnamomum verum), 15 grans de cafè (Coffea arabica), sis claus de pot (Syzygium aromaticum), una poma partida a trossos (Pyrus malus subsp. mitis), la pela d'una llimona i quatre fulles de llimoner (Citrus limon), la pela d'una taronja, una taronja verda partida i quatre fulles de taronger (Citrus sinensis), quatre brots de fonoll (Foeniculum vulgare), 20 fulles de marialluïsa (Lippia triphylla), tres brots de menta de la sopa (Mentha spicata), dos brots de menta romana (Mentha xpiperita), tres brots de jasolida (Satureja montana), tres brots de marduix (Origanum majorana), tres brots de camamilla (Matricaria chamomilla), tres brots de poliol (Mentha pulegium), tres fulles de tarongina (Melissa officinalis L.), tres fulles de llorer (Laurus nobilis), tres brots de farigola (Thymus vulgaris), tres brots de romaní (Rosmarinus officinalis), tres brots de sàlvia (Salvia officinalis), tres brots d'alfàbrega (Ocimum basilicum), tres brots d'espígol (Lavandula latifolia), un grapadet de flor de til·la (Tilia cordata), una pinya de pi verda (Pinus halepensis), flor de saüquer (Sambucus nigra) i tres brots d'orenga (Origanum vulgare). Hi ha gent que hi tira de tot, fins i tot malves (Malva sylvestris) i rosa de pastor (Rosa canina).
Sant Martí de Llémena ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia.
Sant Gregori ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia.
Sant Gregori ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia.
Sant Gregori ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Per un litre d'anís, mitja nou verda (Juglans regia), tres brots de romaní (Rosmarinus officinalis), una fulla de llorer (Laurus nobilis), tres brots de farigola (Thymus vulgaris), tres brots d'herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), tres brots d'herba prima (Asperula cynanchica), un grapat de fulles de rosa (Rosa sp.), una fulla de taronger (Citrus aurantium), un pessic d'arrel de malví (Althaea officinalis), mitja pela de llimona (Citrus limon), un brot de sempreviva (Helichrysum stoechas), mitja pinya verda (Pinus sp.), un raïm de flor de saüquer (Sambucus nigra), mitja nou moscada (Myristica fragans), tres brots de ginebre (Juniperus communis), un brot de blet de paret (Parietaria officinalis), tres brots de tomanyí o cap d'ase (Lavandula stoechas), tres brots de sàlvia (Salvia officinalis), dos brots de sajolida (Satureja montana), tres flor d'espígol (Lavandula angustifolia), tres brots de malva (Malva sylvestris), tres brots d'hisop (Hyssopus officinalis), tres brots d'alfàbrega (Ocimum basilicum), dos brots de roses de bardissa (Rubus ulmifolius), un brot d'olivera (Olea europaea subsp. europaea), tres brots de camamilla romana (Matricaria recutita), tres brots de marialluïsa (Lippia triphylla), tres brots de poliol (Mentha pulegium), tres brots de lligabosc (Lonicera implexa), tres brots de menta romana (Mentha sp.), tres brots de til·la (Tilia sp.), tres brots de tarongina (Melissa officinalis), tres caps de romeguera (Rubus ulmifolius), tres flors d'escabeiosa (Scabiosa atropurpurea), una fulla d'orella d'os (Ramonda myconi), tres brots de marduix (Origanum majorana), tres fulles d'herba fetgera (Anemone hepatica), tres brots de fonoll (Foeniculum vulgare), un brot de ruda (Ruta chalepensis), un pessic de comí (Cuminum cyminum), un pessic d'anís verd (Pimpinella anisum), tres claus d'espècia (Syzygium aromaticum), 50 grams de sucre roig (Saccharum officinarum) i mig canó de canyella (Cinnamomum verum).
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Per un litre d'anís, mitja nou verda (Juglans regia), tres brots de romaní (Rosmarinus officinalis), una fulla de llorer (Laurus nobilis), tres brots de farigola (Thymus vulgaris), tres brots d'herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), tres brots d'herba prima (Asperula cynanchica), un grapat de fulles de rosa (Rosa sp.), una fulla de taronger (Citrus aurantium), un pessic d'arrel de malví (Althaea officinalis), mitja pela de llimona (Citrus limon), un brot de sempreviva (Helichrysum stoechas), mitja pinya verda (Pinus sp.), un raïm de flor de saüquer (Sambucus nigra), mitja nou moscada (Myristica fragans), tres brots de ginebre (Juniperus communis), un brot de blet de paret (Parietaria officinalis), tres brots de tomanyí o cap d'ase (Lavandula stoechas), tres brots de sàlvia (Salvia officinalis), dos brots de sajolida (Satureja montana), tres flor d'espígol (Lavandula angustifolia), tres brots de malva (Malva sylvestris), tres brots d'hisop (Hyssopus officinalis), tres brots d'alfàbrega (Ocimum basilicum), dos brots de roses de bardissa (Rubus ulmifolius), un brot d'olivera (Olea europaea subsp. europaea), tres brots de camamilla romana (Matricaria recutita), tres brots de marialluïsa (Lippia triphylla), tres brots de poliol (Mentha pulegium), tres brots de lligabosc (Lonicera implexa), tres brots de menta romana (Mentha sp.), tres brots de til·la (Tilia sp.), tres brots de tarongina (Melissa officinalis), tres caps de romeguera (Rubus ulmifolius), tres flors d'escabeiosa (Scabiosa atropurpurea), una fulla d'orella d'os (Ramonda myconi), tres brots de marduix (Origanum majorana), tres fulles d'herba fetgera (Anemone hepatica), tres brots de fonoll (Foeniculum vulgare), un brot de ruda (Ruta chalepensis), un pessic de comí (Cuminum cyminum), un pessic d'anís verd (Pimpinella anisum), tres claus d'espècia (Syzygium aromaticum), 50 grams de sucre roig (Saccharum officinarum) i mig canó de canyella (Cinnamomum verum).
Bescanó ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria florida
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria florida
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia.
Bescanó ~ Gironès
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Cireres (Prunus avium), nous (Juglans regia), romaní (Rosmarinus officinalis), mimosa (Acacia dealbata), llor (Laurus nobilis), flor del sucre (Centaurea aspera), mala mare (Pallenis spinosa), farigola (Thymus vulgaris), herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), lilà (Wisteria sinensis), bruc (Erica arborea), ortiga blanca (Lamium album), mil granes (Herniaria glabra), herba prima (Asperula cynanchica), cabell de blat de moro (Zea mays), estepa (Cistus salviifolius), sàlvia (Salvia officinalis), brotònica (Stachys officinalis), fulla d'olivera (Olea europaea subsp. europaea), flor de pruner (Prunus domestica subsp. domestica), flor d'arç blanc (Crataegus monogyna), pensaments (Viola tricolor), flor de préssec (Prunus persica), vlinca (Vinca major), rosa (Rosa canina), xeringuilla (Philadelphus coronarius), ascàcia (Robinia pseudoacacia), pèsols bords (Pisum sativum), flor de taronger (Citrus aurantium), clavells (Dianthus sp.), flor de pi (Pinus sp.), saüquer (Sambucus nigra), blet de paret (Parietaria officinalis L. subsp. judaica), tomanyí (Lavandula stoechas), camamilla (Matricaria recutita), cua de cavall (Equisetum sp.), malva (Malva sylvestris), marialluïsa (Lippia triphylla), plantatge (Plantago lanceolata), fulles de la mare de Déu (Stachys byzantina), belluguets (Briza media), mançanilla (Helichrysum stoechas), ginesta (Spartium junceum), flor de magraner (Punica granatum), poriol (Mentha pulegium), xuclamel (Lonicera implexa), menta americana (Salvia microphylla), menta blanca (Mentha sp.), menta de xocolata (Mentha xpiperita), menta de la sopa (Mentha spicata), esparcet (Onobrychis viciifolia), herba del traïdor (Prunella grandiflora), til·la (Tilia platyphyllos), tarongina (Melissa officinalis), olivereta (Ligustrum vulgare), romeguera (Rubus ulmifolius), escabiosa (Scabiosa atropurpurea), farigoleta (Thymus serpyllum), orella d'os (Ramonda myconi), marduix (Origanum majorana), lliri de Sant Josep (Lilium candidium), lledons (Celtis australis), magnòlia (Magnolia grandiflora), cugula (Avena barbata), orenga (Origanum vulgare), herba fetgera (Anemone hepatica), fonoll (Foeniculum vulgare), herba cuquera (Agrimonia eupatoria), ruda (Ruta chalepensis), regalíssia (Glycyrrhiza glabra), comí, matafaluga (Pimpinella anisum), anís estrellat (Illicium verum), claus (Syzygium aromaticum), sucre roig (Saccharum officinarum), canyella (Cinnamomum verum), poma (Pyrus malus subsp. mitis i cafè (Coffea arabica).
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a la ratafia. Cireres (Prunus avium), nous (Juglans regia), romaní (Rosmarinus officinalis), mimosa (Acacia dealbata), llor (Laurus nobilis), flor del sucre (Centaurea aspera), mala mare (Pallenis spinosa), farigola (Thymus vulgaris), herba de Sant Joan (Hypericum perforatum), lilà (Wisteria sinensis), bruc (Erica arborea), ortiga blanca (Lamium album), mil granes (Herniaria glabra), herba prima (Asperula cynanchica), cabell de blat de moro (Zea mays), estepa (Cistus salviifolius), sàlvia (Salvia officinalis), brotònica (Stachys officinalis), fulla d'olivera (Olea europaea subsp. europaea), flor de pruner (Prunus domestica subsp. domestica), flor d'arç blanc (Crataegus monogyna), pensaments (Viola tricolor), flor de préssec (Prunus persica), vlinca (Vinca major), rosa (Rosa canina), xeringuilla (Philadelphus coronarius), ascàcia (Robinia pseudoacacia), pèsols bords (Pisum sativum), flor de taronger (Citrus aurantium), clavells (Dianthus sp.), flor de pi (Pinus sp.), saüquer (Sambucus nigra), blet de paret (Parietaria officinalis L. subsp. judaica), tomanyí (Lavandula stoechas), camamilla (Matricaria recutita), cua de cavall (Equisetum sp.), malva (Malva sylvestris), marialluïsa (Lippia triphylla), plantatge (Plantago lanceolata), fulles de la mare de Déu (Stachys byzantina), belluguets (Briza media), mançanilla (Helichrysum stoechas), ginesta (Spartium junceum), flor de magraner (Punica granatum), poriol (Mentha pulegium), xuclamel (Lonicera implexa), menta americana (Salvia microphylla), menta blanca (Mentha sp.), menta de xocolata (Mentha xpiperita), menta de la sopa (Mentha spicata), esparcet (Onobrychis viciifolia), herba del traïdor (Prunella grandiflora), til·la (Tilia platyphyllos), tarongina (Melissa officinalis), olivereta (Ligustrum vulgare), romeguera (Rubus ulmifolius), escabiosa (Scabiosa atropurpurea), farigoleta (Thymus serpyllum), orella d'os (Ramonda myconi), marduix (Origanum majorana), lliri de Sant Josep (Lilium candidium), lledons (Celtis australis), magnòlia (Magnolia grandiflora), cugula (Avena barbata), orenga (Origanum vulgare), herba fetgera (Anemone hepatica), fonoll (Foeniculum vulgare), herba cuquera (Agrimonia eupatoria), ruda (Ruta chalepensis), regalíssia (Glycyrrhiza glabra), comí, matafaluga (Pimpinella anisum), anís estrellat (Illicium verum), claus (Syzygium aromaticum), sucre roig (Saccharum officinarum), canyella (Cinnamomum verum), poma (Pyrus malus subsp. mitis i cafè (Coffea arabica).
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.