Labiades
Mentha ×piperita L.
Hi ha 143 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
143 coincidències amb els filtres actuals
Masarac ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer sopa de pa i menta.
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer sopa de pa i menta.
Terrades ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer sopa de pa amb menta.
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer sopa de pa amb menta.
Cistella ~ Alt Empordà
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Sopa de pa i menta.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Sopa de pa i menta.
Vilanant ~ Alt Empordà
Cuita en aigua
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer sopa.
Cuita en aigua
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer sopa.
Vilanant ~ Alt Empordà
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer sopa de pa i menta.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer sopa de pa i menta.
Vilanant ~ Alt Empordà
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer sopa de pa i menta.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer sopa de pa i menta.
Vilanant ~ Alt Empordà
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer sopa de pa i menta.
Cuita en aigua i oli
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer sopa de pa i menta.
Saorra ~ Conflent
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a preparar tisanes.
Cuita en aigua
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a preparar tisanes.
Figueres ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Constava d'unes vint plantes. Hi posaven marialluïsa, camamilla, frigola, romaní, matafaluga, menta (de la comarca). Les essències forànies les compraven a Barcelona: canyella, claus d'espècia, cardamom, cilantro o coriandre, etc.
Observacions: La recepta d'aquest licor venia de l'antic propietari de la destil·leria (el senyor Narcís Pey), que els la va vendre amb el negoci (al pare del Josep).
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Constava d'unes vint plantes. Hi posaven marialluïsa, camamilla, frigola, romaní, matafaluga, menta (de la comarca). Les essències forànies les compraven a Barcelona: canyella, claus d'espècia, cardamom, cilantro o coriandre, etc.
Observacions: La recepta d'aquest licor venia de l'antic propietari de la destil·leria (el senyor Narcís Pey), que els la va vendre amb el negoci (al pare del Josep).
Figueres ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer crema de menta. Usaven extractes de Menta piperita. Eren extractes importats d'Anglaterra, els millors, i no els calia fer el destil·lat. Hi barrejaven alcohol pur, aigua i xarop de sucre per a rectificar-los.
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer crema de menta. Usaven extractes de Menta piperita. Eren extractes importats d'Anglaterra, els millors, i no els calia fer el destil·lat. Hi barrejaven alcohol pur, aigua i xarop de sucre per a rectificar-los.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.