Labiades
Ocimum basilicum L.
Hi ha 132 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
132 coincidències amb els filtres actuals
Ventalló ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les fulles s'usen per a cuinar.
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les fulles s'usen per a cuinar.
La Selva de Mar ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Dona molt bon gust a les amanides de tomata, fulles trinxades.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Dona molt bon gust a les amanides de tomata, fulles trinxades.
Figueres ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer les faves s'hi afegeixen dos alls tendres, dos brots de menta i hi ha qui hi posa també aufàbrega.
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer les faves s'hi afegeixen dos alls tendres, dos brots de menta i hi ha qui hi posa també aufàbrega.
Figueres ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per als estofats.
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per als estofats.
Agullana ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a cuinar les faves i per a als estofats.
Condiment
Part de la planta: Fulla
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a cuinar les faves i per a als estofats.
Vilanant ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per als guisats.
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per als guisats.
Santa Maria de Palautordera ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Aquesta la posen per a fer el pesto, la salsa. També serveix per a posar a les amanides, aquestes amanides combinades que es fan amb poma i formatge fresc: se n'hi pot trinxar una mica.
Observacions: Fa la fulla més ampla que l'altra.
Condiment
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Aquesta la posen per a fer el pesto, la salsa. També serveix per a posar a les amanides, aquestes amanides combinades que es fan amb poma i formatge fresc: se n'hi pot trinxar una mica.
Observacions: Fa la fulla més ampla que l'altra.
Santa Maria de Palautordera ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Aquesta la posen per a fer el pesto, la salsa. També serveix per a posar a les amanides, aquestes amanides combinades que es fan amb poma i formatge fresc: se n'hi pot trinxar una mica.
Observacions: Fa la fulla més ampla que l'altra.
Condiment
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Aquesta la posen per a fer el pesto, la salsa. També serveix per a posar a les amanides, aquestes amanides combinades que es fan amb poma i formatge fresc: se n'hi pot trinxar una mica.
Observacions: Fa la fulla més ampla que l'altra.
Campins ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar als guisats.
Condiment
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a posar als guisats.
Campins ~ Vallès Oriental
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a elaborar la ratafia.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Part aèria jove
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a elaborar la ratafia.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.