Labiades
Origanum majorana L.
Hi ha 185 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
185 coincidències amb els filtres actuals
Vilanant ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: S'utilitza per a coure les faves (Vicia faba), fa molta olor.
Condiment
Part de la planta: Part aèria
Destinació: Alimentació humana
Descripció: S'utilitza per a coure les faves (Vicia faba), fa molta olor.
Santa Maria de Palautordera ~ Vallès Oriental
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a elaborar la ratafia.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a elaborar la ratafia.
Santa Maria de Palautordera ~ Vallès Oriental
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a elaborar la ratafia.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a elaborar la ratafia.
Sant Feliu de Buixalleu ~ Selva
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: No consta
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: No consta
Sant Celoni ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Utilitzada per a guisar cargols.
Observacions: Per a fer ofegat [dit "enfogat"] de cargols, fèiem un manadet d'herbes: marduix i llorer (Laurus nobilis). En una olla -tapada ben just-, els anàvem sacsejant; hi posàvem el tall que volíem (conill, llonganissa).
Condiment
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Utilitzada per a guisar cargols.
Observacions: Per a fer ofegat [dit "enfogat"] de cargols, fèiem un manadet d'herbes: marduix i llorer (Laurus nobilis). En una olla -tapada ben just-, els anàvem sacsejant; hi posàvem el tall que volíem (conill, llonganissa).
Sant Celoni ~ Vallès Oriental
Condiment
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Utilitzada per a guisar cargols.
Observacions: Per a fer ofegat [dit "enfogat"] de cargols, fèiem un manadet d'herbes: marduix i llorer (Laurus nobilis). En una olla -tapada ben just-, els anàvem sacsejant; hi posàvem el tall que volíem (conill, llonganissa).
Condiment
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Utilitzada per a guisar cargols.
Observacions: Per a fer ofegat [dit "enfogat"] de cargols, fèiem un manadet d'herbes: marduix i llorer (Laurus nobilis). En una olla -tapada ben just-, els anàvem sacsejant; hi posàvem el tall que volíem (conill, llonganissa).
Breda ~ Selva
Condiment
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En posa un tany al rostit.
Condiment
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En posa un tany al rostit.
Riells del Montseny ~ Selva
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: No consta
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: No consta
Riells del Montseny ~ Selva
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a elaborar la ratafia.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a elaborar la ratafia.
Riells del Montseny ~ Selva
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a elaborar la ratafia.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Summitat florífera
Destinació: Alimentació humana
Descripció: L'usen per a elaborar la ratafia.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.