Umbel·líferes
Pimpinella anisum L.
Hi ha 94 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
94 coincidències amb els filtres actuals
Cinctorres ~ Els Ports
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: S'utilitzen en l'obtenció d'aiguardent per a evitar el sabor sec típic d'aquesta beguda.
Beguda preparada amb aiguardent
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: S'utilitzen en l'obtenció d'aiguardent per a evitar el sabor sec típic d'aquesta beguda.
Calaf ~ Anoia
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratassia. Agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després traiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, en lluna vella.
Observacions: Traducció del Marc de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratassia. Agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després traiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, en lluna vella.
Observacions: Traducció del Marc de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Calaf ~ Anoia
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratassia. Agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després traiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, en lluna vella.
Observacions: Traducció del Marc de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Ratassia. Agafar quatre litres d'anís ben dolç i posar-hi mig quilo de sucre i les següents herbes: comí, matafaluga, til·ler, timó, herba cuquera, sempreviva, menta, malves, marialluïsa, camamilla, herba de Sant Joan (pericó), cireres, un tros de canyella en rama, anís estrellat, uns grans de cafè, un tros de pela de llimona, mitja nou moscada, una mica de pinya de pi i nous verdes. Ho posem tot en una garrafa a sol i serena uns 15 dies. Després traiem les herbes i ho colem amb un drap blanc. Es fa per Sant Joan, en lluna vella.
Observacions: Traducció del Marc de la recepta escrita per la Maria el 2 de juny del 2014. La tradició ve de la seva sogra.
Peralada ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: S'afegeix als brunyols juntament amb un raig de licor d'anís.
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: S'afegeix als brunyols juntament amb un raig de licor d'anís.
Portbou ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer brunyols.
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer brunyols.
Portbou ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer brunyols.
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer brunyols.
Roses ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer bunyols.
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer bunyols.
Pau ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En compren per a posar als brunyols.
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En compren per a posar als brunyols.
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es posa als bunyols, els dona el gust d'anís.
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es posa als bunyols, els dona el gust d'anís.
Agullana ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer brunyols.
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer brunyols.
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.