Rosàcies

Prunus dulcis (Mill.) Weeb.

Hi ha 194 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




194 coincidències amb els filtres actuals

Agres ~ Comtat
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Com a fruita seca.
Agres ~ Comtat
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Com a fruita seca.
Agres ~ Comtat
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Com a fruita seca.
Agres ~ Comtat
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Com a fruita seca.
Agres ~ Comtat
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Com a fruita seca.
Pontós ~ Alt Empordà
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Es mengen torrades.
Capmany ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les ametlles torrades o garrapinyades, com a postres. Per a torrar les ametlles cal esclovellar-les, posar-les primer en aigua i sal (300 g de sal per a 3 l d'aigua) quan aquesta bulli i treure-les de seguida que torni a bullir. Així es treu la pela amb facilitat. Després es posen al forn 15 minuts a 210º, 15 a 170º i cinc més amb el foc apagat (en una altra recepta recomana de posar-les quinze minuts a 300º i quinze més a 200º). Es tapen amb paper de diari fins que són quasi fredes i ja es poden endreçar.
Torroella de Fluvià ~ Alt Empordà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit sec
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les llaminadures de quan era petit.
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Cuita sense vehicle
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Les fan torrades: primer les escalden (amb aigua i un pols de sal) i després les torren al forn (així es pelen amb facilitat).
Pont de Molins ~ Alt Empordà
Cuita en sucre
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En fa torrons: escalda les ametlles i les pela. Llavors les molt i les barreja amb xarop de sucre (la mateixa quantitat) al punt de fil i amb fruites confitades. Ho deixa refredar, ho pinta amb rovell d'ou i ho rosseja un punt al forn.

Més informació en aquesta web sobre Prunus dulcis (Mill.) Weeb.

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Prunus dulcis

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia