Rosàcies
Prunus persica (L.) Batsch
Hi ha 87 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
87 coincidències amb els filtres actuals
Copons ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Préssec de Sant Jaume, per a menjar.
Observacions: Venia per Sant Jaume. Els ametllers s'usaven per a empeltar presseguers i les pruneres. No queda cap d'aquestes varietats ni saben on trobar-les.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Préssec de Sant Jaume, per a menjar.
Observacions: Venia per Sant Jaume. Els ametllers s'usaven per a empeltar presseguers i les pruneres. No queda cap d'aquestes varietats ni saben on trobar-les.
Calaf ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Observacions: N'hi havia molts pertot arreu, a les vinyes.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Observacions: N'hi havia molts pertot arreu, a les vinyes.
Calaf ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Observacions: N'hi havia molts pertot arreu, a les vinyes.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Observacions: N'hi havia molts pertot arreu, a les vinyes.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Feia conserves de tomata, préssec amb almívar.
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Feia conserves de tomata, préssec amb almívar.
Santa Coloma de Queralt ~ Conca de Barberà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Observacions: En teníem a les puntes dels marges de la vinya. Ara ja no se'n cuida ningú dels arbres fruiters, ja no en queden, s'han mort tots.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Observacions: En teníem a les puntes dels marges de la vinya. Ara ja no se'n cuida ningú dels arbres fruiters, ja no en queden, s'han mort tots.
Santa Coloma de Queralt ~ Conca de Barberà
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Observacions: En teníem a les puntes dels marges de la vinya. Ara ja no se'n cuida ningú dels arbres fruiters, ja no en queden, s'han mort tots.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Observacions: En teníem a les puntes dels marges de la vinya. Ara ja no se'n cuida ningú dels arbres fruiters, ja no en queden, s'han mort tots.
Argençola ~ Anoia
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Tenia 10 o 12 presseguers plantats de pinyol que eren molt grossos i bons, però ja s'han mort tots. En te una feixa plantada de fa 20 anys que ja és de varietat moderna.
Fresca (sense preparació)
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Tenia 10 o 12 presseguers plantats de pinyol que eren molt grossos i bons, però ja s'han mort tots. En te una feixa plantada de fa 20 anys que ja és de varietat moderna.
Castellfollit del Boix ~ Bages
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Confitures de préssecs grossos. En almívar, directament als pots, sense pinyol, en pots amb sucre i al bany maria 8 minuts. No caduca mai perquè no hi ha conservants.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Confitures de préssecs grossos. En almívar, directament als pots, sense pinyol, en pots amb sucre i al bany maria 8 minuts. No caduca mai perquè no hi ha conservants.
Castellfollit del Boix ~ Bages
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Confitures de préssecs grossos. En almívar, directament als pots, sense pinyol, en pots amb sucre i al bany maria 8 minuts. No caduca mai perquè no hi ha conservants.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Confitures de préssecs grossos. En almívar, directament als pots, sense pinyol, en pots amb sucre i al bany maria 8 minuts. No caduca mai perquè no hi ha conservants.
Santa Margarida de Montbui ~ Anoia
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Mermelades de préssecs, peres, poma, codonyes...
Cuita en sucre
Part de la planta: Fruit madur sencer
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Mermelades de préssecs, peres, poma, codonyes...
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.