Malvàcies

Theobroma cacao L.

Hi ha 44 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




44 coincidències amb els filtres actuals

Portbou ~ Alt Empordà
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En prenien amb aigua o amb llet.
Portbou ~ Alt Empordà
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En prenien amb aigua o amb llet.
Figueres ~ Alt Empordà
Beguda preparada amb licor
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Planta usada en la fabricació de la crema de cacau. Compraven sacs de cacau de dues classes que barrejaven: el que venia de Cuba i les Antilles (més perfumat i de més qualitat) i el que venia de la Guinea (menys perfumat, però més barat perquè era una colònia espanyola). Es tira la grana de cacau aixafada a l'alambic amb l'alcohol. Un cop obtingut el destil·lat afegien xarop de sucre (que també fabricaven ells en unes calderes) en proporcions concretes.
Viladrau ~ Osona
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La xocolata desfeta sol prendre's per esmorzar. Sovint es prepara amb aigua de ruda (Ruta chalepensis), per a donar-li un sabor especial.
Fogars de Montclús ~ Vallès Oriental
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La xocolata desfeta sol prendre's per esmorzar. Sovint es prepara amb aigua de ruda (Ruta chalepensis), per a donar-li un sabor especial.
Santa Maria de Palautordera ~ Vallès Oriental
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La xocolata desfeta sol prendre's per esmorzar. Sovint es prepara amb aigua de ruda (Ruta chalepensis), per a donar-li un sabor especial.
Santa Maria de Palautordera ~ Vallès Oriental
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La xocolata desfeta sol prendre's per esmorzar. Sovint es prepara amb aigua de ruda (Ruta chalepensis), per a donar-li un sabor especial.
Riells del Montseny ~ Selva
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La xocolata desfeta sol prendre's per esmorzar. Sovint es prepara amb aigua de ruda (Ruta chalepensis), per a donar-li un sabor especial.
Montseny ~ Vallès Oriental
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La xocolata desfeta sol prendre's per esmorzar. Sovint es prepara amb aigua de ruda (Ruta chalepensis), per a donar-li un sabor especial.
Montseny ~ Vallès Oriental
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La xocolata desfeta sol prendre's per esmorzar. Sovint es prepara amb aigua de ruda (Ruta chalepensis), per a donar-li un sabor especial.

Més informació en aquesta web sobre Theobroma cacao L.

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Theobroma cacao

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia