Malvàcies

Theobroma cacao L.

Hi ha 44 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis




44 coincidències amb els filtres actuals

Montseny ~ Vallès Oriental
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La xocolata desfeta sol prendre's per esmorzar. Sovint es prepara amb aigua de ruda (Ruta chalepensis), per a donar-li un sabor especial.
Montseny ~ Vallès Oriental
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La xocolata desfeta sol prendre's per esmorzar. Sovint es prepara amb aigua de ruda (Ruta chalepensis), per a donar-li un sabor especial.
Montseny ~ Vallès Oriental
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La xocolata desfeta sol prendre's per esmorzar. Sovint es prepara amb aigua de ruda (Ruta chalepensis), per a donar-li un sabor especial.
Montseny ~ Vallès Oriental
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La xocolata desfeta sol prendre's per esmorzar. Sovint es prepara amb aigua de ruda (Ruta chalepensis), per a donar-li un sabor especial.
Montseny ~ Vallès Oriental
Cuita en aigua
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La xocolata desfeta sol prendre's per esmorzar. Sovint es prepara amb aigua de ruda (Ruta chalepensis), per a donar-li un sabor especial.
La Vajol ~ Alt Empordà
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Quan es feia xocolata desfeta, es posava unes granes de ruda per a fer-la un xic amargant, la feia més bona.
Portbou ~ Alt Empordà
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En prenien amb aigua o amb llet.
Figueres ~ Alt Empordà
Condiment
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a les faves es posava malanuix, una fulla de llor, un raig d'anís i un xic de xocolata ratllada.
Sant Gregori ~ Gironès
Condiment
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: En alguns guisats hi poso xocolata, en els cargols per exemple. Quan ja gairebé està hi poso un grapat de botonets de xocolata i queda espès i bo.
La Guingueta d'Àneu ~ Pallars Sobirà
Condiment
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: La xocolata es consumeix directament o s'utilitza per a preparar xocolata desfeta. Aliment que des de molt temps ha gaudit d'un fort apreci entre la població. Aromatitzant i condiment. Sempre participa en mescles per a cuinar carn: Thymus vulgaris (part aèria), Citrus sinensis (epicarpi), Myristica fragans (llavor), Prunus dulcis (llavor), xocolata i vi ranci. Ingredients que participen en l'estofat de llebre. La mescla actua com a aromatitzant en en sentit estricte i, alhora, encobreix el gust de carn de bosc.

Més informació en aquesta web sobre Theobroma cacao L.

Noms populars Usos medicinals Usos alimentaris Altres usos Efectes nocius o tòxics Altres observacions Inventari de begudes

Més informació a altres webs externes per Theobroma cacao

Flora Catalana Imatges Flora Catalana WikiSpecies Imatges Wikimedia