Gramínies
Triticum aestivum L.
Hi ha 214 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
214 coincidències amb els filtres actuals
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer pa.
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer pa.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer pa.
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer pa.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat no és el mateix que el membrillo d'ara. Agafaven el most i hi posaven les codonyes tallades a trossets a dins de l'olla i ho deixaven bullir i reduir durant molta estona, fins que quedava força sòlid. A vegades també barrejaven trossets de nous tallades petitones, i quan ja estava prou fet ho tallaven a trossos, hi posaven farina per sobre, i ho deixaven assecar. I allò es guardava tot l'hivern i en podien anar menjant. El posaven en una capsa guardadet quan ja era sec. Quedava sec i espès, quedava un color fosc, com color de xocolata. Era fort de gust, ara ja no en fan.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat no és el mateix que el membrillo d'ara. Agafaven el most i hi posaven les codonyes tallades a trossets a dins de l'olla i ho deixaven bullir i reduir durant molta estona, fins que quedava força sòlid. A vegades també barrejaven trossets de nous tallades petitones, i quan ja estava prou fet ho tallaven a trossos, hi posaven farina per sobre, i ho deixaven assecar. I allò es guardava tot l'hivern i en podien anar menjant. El posaven en una capsa guardadet quan ja era sec. Quedava sec i espès, quedava un color fosc, com color de xocolata. Era fort de gust, ara ja no en fan.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat no és el mateix que el membrillo d'ara. Agafaven el most i hi posaven les codonyes tallades a trossets a dins de l'olla i ho deixaven bullir i reduir durant molta estona, fins que quedava força sòlid. A vegades també barrejaven trossets de nous tallades petitones, i quan ja estava prou fet ho tallaven a trossos, hi posaven farina per sobre, i ho deixaven assecar. I allò es guardava tot l'hivern i en podien anar menjant. El posaven en una capsa guardadet quan ja era sec. Quedava sec i espès, quedava un color fosc, com color de xocolata. Era fort de gust, ara ja no en fan.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat no és el mateix que el membrillo d'ara. Agafaven el most i hi posaven les codonyes tallades a trossets a dins de l'olla i ho deixaven bullir i reduir durant molta estona, fins que quedava força sòlid. A vegades també barrejaven trossets de nous tallades petitones, i quan ja estava prou fet ho tallaven a trossos, hi posaven farina per sobre, i ho deixaven assecar. I allò es guardava tot l'hivern i en podien anar menjant. El posaven en una capsa guardadet quan ja era sec. Quedava sec i espès, quedava un color fosc, com color de xocolata. Era fort de gust, ara ja no en fan.
La Pobla de Claramunt ~ Anoia
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat no és el mateix que el membrillo d'ara. Agafaven el most i hi posaven les codonyes tallades a trossets a dins de l'olla i ho deixaven bullir i reduir durant molta estona, fins que quedava força sòlid. A vegades també barrejaven trossets de nous tallades petitones, i quan ja estava prou fet ho tallaven a trossos, hi posaven farina per sobre, i ho deixaven assecar. I allò es guardava tot l'hivern i en podien anar menjant. El posaven en una capsa guardadet quan ja era sec. Quedava sec i espès, quedava un color fosc, com color de xocolata. Era fort de gust, ara ja no en fan.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: El codonyat no és el mateix que el membrillo d'ara. Agafaven el most i hi posaven les codonyes tallades a trossets a dins de l'olla i ho deixaven bullir i reduir durant molta estona, fins que quedava força sòlid. A vegades també barrejaven trossets de nous tallades petitones, i quan ja estava prou fet ho tallaven a trossos, hi posaven farina per sobre, i ho deixaven assecar. I allò es guardava tot l'hivern i en podien anar menjant. El posaven en una capsa guardadet quan ja era sec. Quedava sec i espès, quedava un color fosc, com color de xocolata. Era fort de gust, ara ja no en fan.
Santa Coloma de Queralt ~ Conca de Barberà
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Tija
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Palla per als bestiar.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Tija
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Palla per als bestiar.
Santa Coloma de Queralt ~ Conca de Barberà
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Tija
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Palla per als bestiar.
No consta el mode de preparació
Part de la planta: Tija
Destinació: Alimentació animal
Descripció: Palla per als bestiar.
Santa Coloma de Queralt ~ Conca de Barberà
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Eren bons igual que els cereals d'ara, però el principal motiu de que ho deixessin va ser els inconvenients de segar-los amb la maquinària, eren classes que s'ajeien molt.
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Eren bons igual que els cereals d'ara, però el principal motiu de que ho deixessin va ser els inconvenients de segar-los amb la maquinària, eren classes que s'ajeien molt.
Santa Coloma de Queralt ~ Conca de Barberà
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Eren bons igual que els cereals d'ara, però el principal motiu de que ho deixessin va ser els inconvenients de segar-los amb la maquinària, eren classes que s'ajeien molt.
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Observacions: Eren bons igual que els cereals d'ara, però el principal motiu de que ho deixessin va ser els inconvenients de segar-los amb la maquinària, eren classes que s'ajeien molt.
Santa Coloma de Queralt ~ Conca de Barberà
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Blat gros. Trituració en cru, fermentació i cocció al forn (sense vehicle).
Observacions: Eren bons igual que els cereals d'ara, però el principal motiu que ho deixessin va ser els inconvenients de segar-los amb la maquinària (eren classes que s'ajeien molt).
Conservada dessecada a l'aire
Part de la planta: Llavor
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Blat gros. Trituració en cru, fermentació i cocció al forn (sense vehicle).
Observacions: Eren bons igual que els cereals d'ara, però el principal motiu que ho deixessin va ser els inconvenients de segar-los amb la maquinària (eren classes que s'ajeien molt).
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.