Solanàcies
Capsicum sp.
Hi ha 3 reports d'usos alimentaris per aquest tàxon. Veure municipis
3 coincidències amb els filtres actuals
Alaró ~ Mallorca
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer pa de figa tronquets de fonoll i anís. Era molt bo. Ara darrerament ja hi posen vainilla, canyella, nou moscada, prebe bo o prebe bord.
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer pa de figa tronquets de fonoll i anís. Era molt bo. Ara darrerament ja hi posen vainilla, canyella, nou moscada, prebe bo o prebe bord.
Petra ~ Mallorca
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Un temps en posaven un poquet damunt es pa.
Observacions: Avui als al·lots ja els en donaràs, no n'hi haurà cap que en vulgui. Sobrassada i botifarró, en volen, però això...
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Un temps en posaven un poquet damunt es pa.
Observacions: Avui als al·lots ja els en donaràs, no n'hi haurà cap que en vulgui. Sobrassada i botifarró, en volen, però això...
Petra ~ Mallorca
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer saïm vermell. De ses matances, aquell greix [dit "grasa"] que queda dins sa caldera, si ara no la lleves des foc, l'endemà com que és fred, aquella grassa està damunt espessa, l'agafava i el posava dins una casseroleta o una olleta o una greixonera, i ho coven un poc. Llavonses li posen un poc de prebe bord i torna a fer aquell color, molt guapo, preciós. En fan pastes de saïm vermell perquè té aquell color o espinegada.
Observacions: No en tornarà a fer mai més perquè es pot encara és dins es rebost.
Condiment
Part de la planta: Fruit
Destinació: Alimentació humana
Descripció: Per a fer saïm vermell. De ses matances, aquell greix [dit "grasa"] que queda dins sa caldera, si ara no la lleves des foc, l'endemà com que és fred, aquella grassa està damunt espessa, l'agafava i el posava dins una casseroleta o una olleta o una greixonera, i ho coven un poc. Llavonses li posen un poc de prebe bord i torna a fer aquell color, molt guapo, preciós. En fan pastes de saïm vermell perquè té aquell color o espinegada.
Observacions: No en tornarà a fer mai més perquè es pot encara és dins es rebost.
- «
- 1
- »
Avís. No ens responsabilitzem de cap conseqüència que pugui tenir la utilització de les preparacions que consten en aquesta base de dades.