Inventari de begudes a base de plantes
Les dades presentades en aquest apartat corresponen al projecte “Inventari de begudes tradicionals elaborades amb plantes als Països Catalans”, dut a terme entre els anys 2019 i 2021 en el marc de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial (OPEI). Els seus objectius eren compilar el saber tradicional sobre begudes d’origen vegetal i catalogar-ne les receptes i els tàxons de plantes emprats, amb la idea de fer-ne públiques les dades en aquesta web. D’una banda, conté informació recollida en els treballs etnobotànics que són la base general d’aquesta web i, de l’altra, inclou també dades provinents de publicacions específiques sobre begudes, generals sobre aspectes alimentaris o d’altra mena, que incloguin referències a begudes elaborades amb plantes. És clar que es tracta d’un tipus d’ús que també és alimentari (i, de fet, a l’apartat d’usos alimentaris de la web també s’hi reporten utilitzacions de plantes en begudes), però el presentem separadament pels diferents abast i mètode d’obtenció de dades. Semblantment a les altres parts de la web, aquesta pretén divulgar el saber tradicional i tampoc no ha de ser utilitzada en cap cas com a manual de consulta per a consumir productes, com, entre altres, begudes alcohòliques.
Tàxons
Consulteu l'inventari en funció dels tàxons
Llista de tàxons a l'inventari de begudes